AK Parti vekili Çamlı'dan Cumhuriyet yazarı Terkoğlu'na "çeşme" tepkisi

Çamlı, Terkoğlu’nun yazısında yer alan iddialara "Yalansız,haksız,iftira içermeden, doğruya tecavüz etmeden olmaz değil mi?" diyerek tepki gösterdi

AK Parti milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın "Kaybolmuştu, yeniden yaptırdık, kitabesine de hayır olsun diye babamızın ismini yazdırdık" sözleriyle savunduğu tarihi çeşmeyle ilgili tartışmalar devam ediyor.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu bugünkü yazısında söz konusu çeşmenin İskender Paşa cemaatinin de gündeminde olduğunu yazdı. Cemaatin çeşmenin bulunduğu yere medrese yapmak istediğini belirten Terkoğlu "Cemaatin inşa etmek istediği medrese, Çamlı’nın rantının ucuna dokunmuştu. O rantın kaynağı olan bina, Çamlı’ya babasından kalan, çeşmenin asıl olduğu yere kondurulmuş binadan başkası değildi" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Terkoğlu'nun yazısının devamında şu ifadeler yer aldı:

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Prof. Dr. Semavi Eyice, özetle 'Çeşmeyi Ahmet Hamdi Çamlı’nın babası yıktı, yerine de apartman yaptı, cami arsasına attığı tarihi parçalar ise yok olup gitti' diyor. Gerçekten de ortaya çıkan fotoğraflarda, Ahmet Zeki Çamlı söz konusu araziyi aldığında, çeşmenin gerçek yerinde sağlam bir şekilde durduğu görülüyor. Nitekim araziyi aldıktan sonra, 24 Mart 1981’de Anıtlar Yüksek Kurulu’na bir dilekçe yazan Ahmet Zeki Çamlı, her şeyi itiraf ediyor: 'Eski eser çeşme tarafımdan kurul kararına uygun olarak söktürülmüş, halen İskenderpaşa Camii duvarı yanında muhafaza edilmektedir.'

Çamlı da Terkoğlu'nun yazısına Twitter'dan tepki gösterdi. Yazısını paylaşan Terkoğlu'nun tweetini alıntılayan Çamlı "Yalansız,haksız,iftira içermeden, doğruya tecavüz etmeden olmaz değil mi Cibiliyet meselesi" diye yazdı.

 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da Çamlı’nın babasının çeşmeyi söktürüp yerine apartman diktiğini söylemişti.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU