Çölde bulunan gizemli monolit yok oldu

Hiç kimse görmeden dikilen gizemli yapı, yine hiç kimse fark etmeden yerinden kaldırıldı

İlginç yapı sosyal medyada büyük ilgi gördü (Reuters)

ABD'nin Utah eyaletinin güneydoğusundaki ıssız çölde geçen hafta keşfedilen monolit ortadan kayboldu.

Arazi Denetleme Dairesi (BLM) Facebook'taki resmi paylaşımında monotlitin “kimliği bilinmeyen kişilerce” cuma gecesi yeriden götürülmüş olabileceğini açıkladı.

Yasadışı şekilde yerleştirilen ve ‘monolit’ diye hitap edilen yapının yerinden götürüdüğüne dair güvenilir kaynaklardan bilgi edindik. Özel mülk olarak kabul edilen yapı, tarafımızca kaldırılmamıştır.

Monolit, Utah Kamu Güvenliği Havacılık Dairesi yetkililerince 18 Kasım'da bulunmuştu.

Vahşi Yaşam Kaynakları Birimi, yetkililerin bölgede helikopterle uçuş yaparken monoliti gördüklerini söyledi.

Helikopter pilotu Bret Hutchings o anı şöyle anlattı:

 Tam o bölgede uçarken biyologlardan biri yapıyı fark etti... ‘Dur, dur, hemen geri dön!’ diye bana seslendi. Ben de ‘Ne oldu?’ diye sordum. O da bana ‘Orada bir şey var, kesin gidip bakmamız lazım!’ dedi.

Geri döndüklerindeyse yaklaşık 3-3,6 metre uzunluğunda, Stanley Kubrick'in 1968 yapımı ünlü 2001: Uzay Macerası filmindeki siyah monolite benzer bir yapıyla karşılaştılar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Monolit'in çöldeki yeri, yetkililer tarafından güvenlik nedeniyle açıklanmadı. Buna rağmen, bazı meraklılar yapının yerini tespit etmeyi başarmıştı.

Yapıyı ilk bulanlardan biri David Surber oldu. Surber, monolitik yapının bulunduğu koordinantları Instagram hesabından paylaştı.

Yapının yanına gidip inceleyen Surber, monolitin "manyetik olmadığını" belirterek, yapımında metal gibi sert bir malzeme yerine daha farklı bir madde kullanıldığını, "vurunca karton kutu gibi ses çıkardığını" belirtmişti.

 


Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU