Yeni Japon İmparatoru ilk kez halkın karşısına çıktı

İmparator Naruhito: Ülkemizin, diğer ülkelerle el ele vererek dünya barışının sürmesine katkıda bulunmasını diliyorum

59 yaşındaki Naruhito 30 yıllık imparator olan babası Akihito'nun kendi isteğiyle tahttan feragat etmesiyle ülkesinin yeni imparatoru oldu / Fotoğraf: Reuters

Japonya'da yeni imparator Naruhito, tahta çıkmasının ardından İmparatorluk Sarayı’nda yapılan törenle ilk kez halkın karşısına çıktı.

Sarayın balkonundan halkı selamlayan Naruhito, kendisini tebrik eden ve iyi dileklerde bulunan herkese teşekkür etti.

Klasik bir takım elbise giydiği görülen İmparator Naruhito, İmparatoriçe Masako Owada ve diğer aile fertleri ile birlikte saray balkonundan halkı selamladı. 

İmparator Naruhito halka hitabında “Sağlığınızı ve mutluluğunuzla beraber ülkemizin, diğer ülkelerle el ele vererek dünya barışının sürmesine katkıda bulunmasını diliyorum” dedi. 
 


Japon halkı saatlerce sarayın çevresinde imparatoru bekledi. Yaklaşık 140 bin kişinin imparatorun ilk konuşmasını dinlemek için bölgeye gittiği belirtiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Naruhito, geçtiğimiz günlerde Japonya’nın 30 yıllık imparatoru olan babası Akihito'nun kendi isteğiyle tahttan feragat etmesiyle ülkesinin yeni imparatoru oldu. 

59 yaşındaki İmparator Naruhito, İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nde tarih okudu. Naruhito Japonya İmparatorluğu'nun II. Dünya Savaşı’ndan sonra doğan ve yurt dışında eğitim gören ilk imparatoru oldu. 

 

Independent Türkçe , Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU