Ahmet Hamdi Çamlı’nın "kaybolmuş" dediği tarihi çeşmeyi babası söktürüp yerine apartman dikmiş

AK Partili Ahmet Hamdi Çamlı’nın ‘kaybolmuştu, yeniden yaptırdık, kitabesine de hayır olsun diye babamızın ismini yazdırdık’ savunması yaptığı tarihi çeşmenin, Çamlı’nın babası tarafından söktürülerek, yerine apartman dikildiği iddia edildi

Fotoğraf: Youtube / Ahmet Hamdi Çamlı

AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın yeniden yaptırırken kitabesine babasının ismini yazdırdığı tarihi çeşme ile ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çamlı’nın “Kaybolmuş çeşmeyi yeniden ihya ettik” açıklamasına yanıt veren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Çamlı’nın babasının çeşmeyi söktürüp yerine apartman diktiğini öne sürdü.

Çamlı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı mahir Polat’ın tarihi Vezir Çeşmesi ile ilgili yaptığı açıklamaya, “İBB Gn sekreteri olmuşsun ama memuriyetini siyasi çamuriyete alet ediyorsun. Yazık. İBB kimlere kalmış.Kanuna nizama usule aykırı hiç bir şey yokken, başkanının musluk açılışı yaptığı bir devirde, kaybolmuş koskoca bir çeşme ihya edilmiş, teşekkür edeceğine çamurla uğraşıyorsun” diye yanıt vermişti.

Çamlı, çeşmenin kaybolduğunu öne sürerken kendisinin ise tarihe sahip çıkarak yeniden yaptırdığını öne sürmüştü.

Çamlı’nın iddialarına yanıt veren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ise, çeşmeyi ortadan kaybedenin Çamlı’nın babası olduğunu öne sürdü.

Polat, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “1978’de arsası ile satın alıp 1980 yılında sapasağlam ayakta iken ailenizin söküp yerine aile apartmanı yaptığı Sultan 1. Mahmud’un vakıf çeşmesinin, yerinde binanız olduğu için cami duvarına, kitabesini değiştirerek yaptırdığınız taklidi için çok teşekkür ederim” dedi.

Polat, mesajında ilgili belge ve fotoğrafları da paylaştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU