Bali’de fillerle poz veren Kim Kardashian’a tepki yağdı

Takipçileri Kardashian’ı fillere uygulanan zulme destek vermekle suçladı

Hayvan hakları aktivistleri Kardashian’ı “zalim” diye niteledi / Fotoğraf: The Independent

Sarah Young – The Independent

Endonezya’nın Bali adasında fillerle çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşan Kim Kardashian West eleştirilerin hedefi oldu.

Hayvan hakları aktivistleri “zalim” diye niteledikleri Kardashian’ı hayvanlara yönelik zulme destek vermekle suçladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kardashian Instagram’da paylaştığı bir fotoğrafta üzerinde bakıcısının oturduğu bir filin hortumuna dokunurken görülüyor.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Missing Bali! and the amazing elephant sanctuary @kristennoelcrawley

Kim Kardashian West (@kimkardashian)'in paylaştığı bir gönderi ()


Bir diğer fotoğrafta 38 yaşındaki Kardashian’ın kocası Kanye West’le poz verdiği görülürken son fotoğrafta fil hortumuyla Kardashian’ın vücudunu sarıyor.

Paylaşımın altına “Bali’yi ve muhteşem fil barınağını özleyeceğim” diye yazan Kardashian çok geçmeden hayvan hakları aktivistlerinin sert eleştirileriyle karşı karşıya kaldı.

Ünlü reality şov yıldızının bu paylaşımının altına yazılan 35 bini aşan yorumun büyük kısmı öfkeli takipçilerinden geldi. Takipçiler söz konusu fotoğrafların fil barınağında çekilmediğini söyleyerek Kardashian’ı hayvan zulmünü teşvik etmekle suçladı.

Bir takipçisi, “Hangi barınakta insanların fillerin üzerine oturmasına izin verilir ki?” yorumunu yaparken bir diğeri, “Burası bir hayvan barınağı değil, Kim lütfen bunu milyonlarca insan için bir moda haline getirme, bu doğru değil” ifadelerini kullandı. Bir başka Instagram kullanıcısıysa, “Demek hayvan istismarını destekliyorsun… Peki biz buna şaşırdık mı?” dedi.
 


Bazı takipçilerse filin üzerinde oturan adamın elinde “kanca” tutuyormuş gibi durduğunu belirterek fotoğrafların çekildiği yerin fil barınağı olamayacağına dikkat çekti. Bir takipçi, “Barınaktakiler, koruma altına aldıkları hayvanların üzerine binmezler çünkü bu zalimlik olur. Ya da onları iple bağlamazlar” diye yazdı.

Bu, Kim Kardashian’ın fil parkını ilk ziyareti değil. Ünlü yıldız Ekim 2018’de de şov programı için aynı parkı ziyaret etmişti. Bu seyahatte de file binen Kardashian’ın sosyal medyada paylaşılan fotoğrafı olay olmuş ve vahşi yaşamı koruma aktivistleri kendisini “sorumsuz” davranmakla suçlamıştı.

Twitter’dan tepkilere yanıt veren Kardashian West, “Sumatra’da nesli tükenmek üzereyken kurtarılan filleri koruma altına alan bir barınağı ziyaret ettik. Bu kuruluş bu güzel hayvanları korumaya çalışıyor. Gitmeden önce iyice araştırdık” demişti.
 


Hayvan hakları örgütü PETA’nın bir temsilcisi insanların ziyareti için eğitilen fillerin bu süreçte yaralandığına, travma geçirdiğine ve hatta öldüğüne dikkat çekmişti. Bakıma muhtaç bebek fillerin annelerinden ayrı tutulduğunu, hareketsiz hale getirildiğini, kanca ve çivilerle yaralandığını söyleyen aktivist, fillere binmenin veya insanlarla doğrudan temas kurmaya zorlandıkları kamplarda onları ziyaret etmenin bu istismarı desteklediğini belirtmişti.

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

 


 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU