TBB öldürüldüğü gün avukata hakaret eden 6 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

Avukat İbrahim Ergin Aksaray’daki ofisinde öldürülmüştü

Av. İbrahim Ergin 29 Nisan günü Aksaray'daki ofisinde boşanma davasını takip ettiği müvekkilinin eşi tarafından silahla vurularak öldürülmüş, saldırgan olaydan sonra intihar etmişti

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Av. İbrahim Ergin’in 29 Nisan’da Aksaray’daki ofisinde öldürüldüğü gün sosyal medyada "suçu ve suçluyu öven" paylaşımlarda bulunan 6 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cinayetle aynı gün tehdit dolu paylaşımlar

TBB avukatı Çiğdem Erman tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, “Suçu ve suçluyu övme, kişinin hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, tehdit” suçlarından cezalandırılması istenen 6 isim sıralandı. 

Avukat İbrahim Ergin 29 Nisan 2019 günü yazıhanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Öldürülen avukatın müvekkilinin eşi olduğu ortaya çıkan saldırgan Abdurrahman Düzgün silahıyla intihar etmişti.

TBB'nin yaptığı suç duyurusunda, saldırganın avukat Ergin'i, kendisinden boşanmak isteyen eşinin hak ve hukukunu savunması nedeniyle katlettikten sonra intihar etttiği, silahlı saldırıya uğrayan avukatın mesleğini ifa ettiği sırada mesleğinden dolayı yaşam hakkının elinden alındığı vurgulandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Avukat hak etmiş ölümü!”

TBB’nin suç duyurusunda, “Bağımsız savunmanın temsilcisi avukatın katledilmesi olayının akabinde bu korkunç katliama ilişkin olarak sosyal medyada şüpheliler tarafından avukata, avukatlık mesleğine karşı suç teşkil eden paylaşımlarda bulunulmuştur” denildi. 

Suç duyurusuna göre şüphelilerden bir paylaşımda “Valla öyle avukatlar var ki çoktan hak ediyor ölümü, adam haklıysa avukat hak etmiş ölümü”, başka bir paylaşımda ise “Hak yerini buldu, hiç üzülmedim ettini buldu. Allah çok büyük bet dua etmiştik kabul oldu” denilmişti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU