Tayland Kralı Vajiralongkorn’un 3 günlük taç giyme töreni başladı

Törene yeni evlendiği Kraliçe Suthida ve kraliyet ailesinin diğer mensupları katıldı

Tayland Kralı Vajiralongkorn'un 7.3 kilogram olan tacı taşımakta zorlandığı görüldü / Fotoğraf: Independent Türkçe

Tayland’da, 2016’da Kral Bhumibol Adulyadej ölünce yerine geçen oğlu Kral Maha Vajiralongkorn için 3 gün sürecek taç giyme törenleri başladı.

Babasının tam 70 yıl oturduğu tahta geçen 66 yaşındaki Kral Vajiralongkorn için düzenlenen törene, yeni evlendiği Kraliçe Suthida ve kraliyet ailesinin diğer mensupları katıldı. 

 

 

3 günlük törenin ilk gününde ülkedeki 100 yerleşim yerinden getirilen kutsal sular bir Budist rahip tarafından, kralın başından dökülerek kral arındırıldı. 

Asya ülkesi Tayland’ın geleneklerine göre, kralın taç giyebilmesi için önce Budizm temsilcisi ve Devaraja (tanrı-kral) olarak kutsanması gerekiyor.

Arınma işleminden sonra krala bir kılıç ve tacın da yer aldığı beş parçalık kraliyet kıyafetleri sunuldu. Kralın 7.3 kilogram olan tacı taşımakta zorlandığı görüldü.

Tayland Kralı Vajiralongkorn daha sonra Budizmin ‘kraliyetteki hamisi’ olarak resmi ikametgahına taşındı. Ancak kral bu ikametgahta sembolik olarak bulunacak.

Tayland’da kraliyet ailesinin yetkileri oldukça geniş ve kraliyeti eleştirmek yasak.

Tayland Kralı, geçtiğimiz günlerde kendisini koruyan birimin başında bulunan General Suthida ile sürpriz bir şekilde evlenmiş ve Suthida’yı Kraliçe ilan etmişti.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Törenlerin ilk gününde kral ve kraliçe başkent Bangkok’taki Büyük Saray’a gelirken araçlarında halkı selamladı. 

Çoğu ilk kez taç giyme töreni gören Taylandlıların oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. 
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU