Tecavüz sanığı, eşinin ifadesiyle tahliye edildi

Küçükçekmece'de yabancı uyruklu bir kadına kullandığı ticari taksisinde tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan sanık, eşinin de tanık olarak dinlenildiği duruşmada tahliye edildi

Küçükçekmece'de yabancı uyruklu kadına taksisinde cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığın tahliyesine karar verildi.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ö.Ö. ile avukatı katıldı. Sanıktan şikayetçi olan N.M. ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada savunma yapan sanık, taksi bekleyen müştekiyi aracına aldığını belirterek, bir süre sohbet ettiklerini ve birbirlerine telefon numaralarını verdiklerini söyledi. Müştekinin görüşmeden 10 gün sonra kendisini aradığını savunan sanık, olay günü görüştükleri müşteki N.M. ile gittikleri Küçükçekmece'de aracın içinde alkol aldıktan sonra birlikte olduklarını iddia etti. Sanık, müştekiye yönelik herhangi bir tehdit ve zorlamada bulunmadığını savunarak tahliyesini istedi.

Sanığın eşi tanık oldu
Duruşmada sanığın eşi N.Ö tanık olarak dinlendi. Olayı duyduktan sonra müştekiyle görüştüğünü ve kendisine eşiyle aralarında yaşananı anlattığını söyleyen N.Ö, mğştekinin 6 bin lira karşılığında şikayetçi olmayacağını söylediğini savundu. Tanık, müştekinin bu konuyla ilgili kendisine gönderdiği mesajı da okudu. Mahkeme başkanı, söz konusu mesajı atan numaranın müşteki N.M'nin kullandığı numara olduğunu duruşma tutanağına yazdırdı.

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, sanığın tahliyesini istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan sanık hakkında adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

15 yıla kadar hapsi isteniyor
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Ö.Ö, hakkında "nitelikli cinsel saldırı"  ve "şantaj" suçundan 1 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

DAHA FAZLA HABER OKU