Nasrallah: Kral Selman’ı sevmem ama Trump’ın sözlerini duyunca kalbim parçalandı

Lübnan’daki Hizbullah örgütünün Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail, Suudi Arabistan ve ABD'ye yüklendi

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah / Fotoğraf: AFP

Hizbullah’a yakın Al Manar Televizyonu’nda dün (2 Mayıs 2019) konuşan Hasan Nasrallah, “Kral Selman’ı sevmem. Hatta kalbimin en derininden nefret ederim. Ancak Trump’ın onun hakkındaki sözlerini duyunca kalbim parçalandı” sözlerini kullandı.

Lübnan Resmi Haber Ajansı NNA LEB’e göre Hasan Nasrallah, 2016 yılında Şam Havalimanı’nda öldürülen Hizbullah komutanı Mustafa Bedrettin’in ölüm yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmasında Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’e yüklendi.

Nasrallah, dün gece yaptığı video bağlantısıyla yaptığı konuşmada, IŞİD'i ABD ile Suudi Arabistan'ın yarattığını öne sürdü.

Hizbullah lideri bununla birlikte ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Kralı Selman'la ilgili sözlerini duyduğunda üzüldüğünü söyledi.

Trump'ın Selman'a telefon açıp yüz milyon dolar aldığını anlatırken Suudi Kralı'nın taklidini de yapmasına atıfta bulunan Nasrallah, şöyle dedi:

"Kral Selman'ı sevmem, hatta nefret ederim. Ama Trump'ın konuşmasını duyunca kalbim parçalandı"

Trump ise söz konusu konuşmasında şu sözleri kullanmıştı:

“Kral Selman’ı aradım, ki kendisini çok severim. Ona dedim ki; Ey Kral savunmada biz çok para kaybediyoruz. Ey Kral sende para çok"

“Suriye’ye girmemiz yüzde yüz doğru”

Hizbullah'ın Suriye'ye "ABD-İsrail-Suudi komplosunu" boşa çıkarmak için girdiğini ve bunun yüzde 100 doğru karar olduğunun artık anlaşıldığını öne süren Hizbullah lideri, "Suriye'de olan biten, çok yönlü bir komploydu, demokrasi için değişimle ilgisi yoktu" dedi.

Nasrallah’ın bu sözleri Twitter’da tartışma yarattı. Suudi Arabistanlı kullanıcılar, Nasrallah’ın kullandığı dili eleştirdi.

Jerry Maher adlı kullanıcı, “Hasan Nasrallah’ın Kral Selman’a olan nefreti derinmiş. Ben bunu garip karşılamıyorum. Çünkü Ömer bin Hattab’dan, Ebubekir Sıddık’tan, Osman’dan, Aişe’den nefret eden biri elbette Kral Selman’ı da sevmez” yazdı.
 


Bir başka kullanıcı ise, “Kral Selman’a selamlar olsun. Siz Kral Selman’a hakaret edeceğinize mazlum Müslümanlara yardım edin” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında İsrail’e de yüklenen Nasrallah, “Dürüst ve kararlı bir şekilde size şu sözü veriyorum ki, eğer İsrail ordusunun askerleri ve birlikleri Güney'e girerse, dünya televizyonlarının kameraları önünde yok edileceklerdir, dünya halkları ekran başında yok oluşlarını izleyecektir” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU