Fenerbahçe’den Mustafa Cengiz’e: Tenhada farklı, kalabalıkta farklı davranma

Fenerbahçe Spor Kulübü resmi internet sitesinden “Tek dertleri Fenerbahçe olanlara zaruri açıklama” başlığıyla yayınladığı yazıda Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz’i “tenhada farklı, kalabalıkta farklı davranmakla” suçladı

Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Kulübü bugün resmi internet sitesinden Galatasaray’ı hedef alan bir açıklama yayınladı.

Yayınlanan açıklamada, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz’in “Fener Ol” kampanyasıyla ilgili olarak “Biz yapsak dilendi derler” açıklamasına ve Galatasaray’ın Fenerbahçe ile oynadığı derbi maçın ardından Galatasaray 2. Başkanı Abdürrahim Albayrak’ın VAR kayıtları ile ilgili açıklamalarına tepki gösterildi.

Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamada “Fener Ol” kampanyasıyla ilgili olarak, “Kampanyamızın ilk ayındayken ve kampanyamız doğrultusunda henüz birçok projeyi hayata geçirmemişken rakip camianın zamanında tüm çabaları ile toplamış olduğu bağış miktarının kat ve kat üzerine ulaşmış durumdayız. Geçmişte pek çok kez denemelerde bulundukları ancak ne yazık ki camialarından gelen çok kısıtlı destek dolayısıyla “karşılıksız kalan” yardım kampanyalarından yola çıkarak verdikleri kampanya başlatmama kararı kendileri açısından oldukça isabetli bir karardır. Kendilerine tavsiyemiz bu konuda camialarını kesinlikle Fenerbahçe ile kıyaslamamalarıdır” ifadelerine yer verildi.

Sarı-lacivertliler, Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Abdürrahim Albayrak’ın VAR kayıtlarıyla ilgili sözlerine, “Rakibimizin 2.başkanı Sayın Abdürrahim Albayrak tarafından yapılan kural, etik dışı VAR açıklamalarından sonra bir kez daha emin olduğumuz şey; Türk futbolunun tüm detaylarıyla yeniden ele alınıp acilen ve ivedilikle temizlenmesi gerektiğidir. Şunu özellikle hatırlatmak istiyoruz; inandırıcı olmak için sadece kendi aleyhinize yapıldığını düşündüğünüz hatalarda ortalığı yangın yerine çevirmektense geçmişte de olduğu gibi bu sezon da lehinize yapılan pek çok kritik hakem hatalarına da değinebilmeli, gündeme getirebilmelisiniz. Bu doğrultuda olumsuz bir maç skoru sonrası aleyhinize yapılan ya da yapıldığını düşündüğünüz her konuda kurumlara baskı kurarak, hakemleri zan altında bırakarak, algı yönetimi yaparak, medyadaki kalemşörlerinizi harekete geçirerek mağduriyet yaratma çabalarınıza benzer davranışları sergileyen başka bir kulüp daha var mı?” açıklamasında bulunuldu.

“Sayın Cengiz’e önerimiz tenhada farklı kalabalıkta farklı davranmamasıdır”

Mustafa Cengiz’in Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final dördüncü maçında, Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy’un elini sıkmadı iddialarıyla ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı:

“Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın deplasmanda oynadığı final serisi 4.maçının ardından gazetelere yansıtılan ‘Mustafa Cengiz Semih Özsoy’un elini sıkmadı’ haberlerine karşı tüm kamuoyuna söylemek istediğimiz, dört yönetici ile temsil edildiğimiz ve takımımızın galibiyetiyle ayrıldığımız maç öncesinde Sayın Cengiz, salon koridorlarına gelerek başta Başkan Vekilimiz Sayın Semih Özsoy olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerimizin elini sıkmış, hoş geldiniz demiştir. Ancak soyunma odası koridorlarında bu şekilde davranan Mustafa Cengiz, muhtemelen camia içi siyaseti nedeniyle maç sırasında kulübümüze, başkanımıza ve başkan vekilimize dakikalarca edilen küfürlere karşın hiçbir tepki göstermemiş veya gösterememiştir. Sayın Cengiz’e önerimiz tenhada farklı kalabalıkta farklı davranmamasıdır.”

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar 

DAHA FAZLA HABER OKU