Rabia Naz’ın babası savcılığa başvurdu: Kızımın tokası ve çorapları nerede?

Giresun’un Eynesil ilçesinde evinin önünde yaralı bulunan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan kızının tokası ve çoraplarının kayıp olduğunu öne sürerek savcılığa başvurdu

Baba Şaban Vatan, bu kez şüpheli şekilde hayatını kaybeden kızının delil niteliğindeki kayıp toka ve çoraplarının peşine düştü   Fotoğraf: İHA

Görele Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Şaban Vatan, kızı Rabia Naz’ın olay günü saçında bulunan tokasıyla, delil olarak el konulan çamurlu çoraplarının Adli Tıp Kurumu'na gönderilen eşyalar arasında bulunmadığını bildirdi.

Tanıklara göre saçı olay günü topluydu

Görgü tanıklarının tutanaklara yansıyan ifadelerine göre olay günü Rabia Naz’ın saçları okul çıkışında tokayla toplanmış haldeydi. Baba Vatan kızının evinin önünde yaralı bulunduğu gün saçlarının dağınık ve tokasının kayıp olduğunu anlattı.

Ayrıca delil olarak el konulan Rabia Naz’a ait çamurlu çorapların da Adli Tıp Kurumu'na gönderilen eşyalar arasında olmadığını söyleyen Vatan, savcılıktan bu eşyaların akıbetini sordu.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Av. Kılıç: Baba Vatan kendi imkanlarıyla sesini duyurmaya çalışıyor

Vatan ailesinin avukatı Emel Bodur Kılıç da baba Şaban Vatan'ın kendi imkanları ile sesini duyurmaya çalıştığını belirterek, soruşturmaya ilişkin delillerin yeterince toplanmadığını öne sürdü. Av. Kılıç şunları söyledi:

“Baba her seferinde delillerin toplanmasını isteme hakkını kullanmaktadır. Rabia Naz okuldan çıktığında saçları toplu vaziyetteydi. Ancak bulunduğu noktada saçları dağınıktı. Tanıklar saçlarında toka olmadığını beyan etmişti. En önemlisi Rabia’nın o gün ayağında ayakkabı ve çorabı vardı. Olay yeri ve sağlık ekipleri ifadelerinde ayağında çorap olduğunu beyan etti. Çorabın içinde çok ciddi derecede çamur ve kum yığını olduğunu biliyoruz. Çorabın ikiye katlanarak muhafaza edildiği söylendi. Buna rağmen incelemeye giden eşyalar arasında çorap yok, toka da halen bulunmuş değil. Şaban Vatan savcılığa dilekçe verdi. Ancak kendisi kaale alınmadı. Bu duruma ilişkin takdiri Adalet Bakanlığı ile HSK’ya bırakıyorum.”

Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili soruşturmada savcılığın talebi üzerine mahkeme tarafından dosyaya gizlilik kararı getirilmişti.

 

Independent Türkçe / Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU