CHP’li Serkan Topal "Çocuklar ölmesin" dediği için cezaevine konulan Ayşe Çelik'i ziyaret etti

Ayşe Çelik Beyaz Show’da katıldığı yayındaki sözleri nedeniyle “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1 yıl 3 ay ceza almıştı

Ayşe Çelik 17 Nisan'da yeniden cezaevine girmişti / Fotoğraf: www.change.org

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Diyarbakır cezaevinde bulunan Ayşe Çelik’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Serkan Topal Ayşe Çelik’in mesajını paylaştı. 

Ayşe Çelik’in el yazısıyla yazdığı ve Nazım Hikmet’in dizelerine yer verdiği mesajında “Çaresi yok usta, Biz kazanacağız, Çocuklar ölmesin diyenler kazanacak" ifadelerini kullandı.
 


Ayşe Çelik 8 Ocak 2016'da Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show programına bağlanarak o dönem devam eden operasyonlara tepki göstermiş “Burada çocuklar, anneler öldürülüyor; sessiz kalmayın” demişti. Ayşe Çelik hakkında “terör örgütü propagandası yapma” iddiasıyla dava açılmıştı. Çelik'e verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası 2 Ekim 2017'de onanmıştı.

Ayşe Çelik 20 Nisan 2018’de 6 aylık bebeğiyle cezaevine girmiş, itirazları üzerine 2 hafta sonra tahliye edilmişti. Cezasının infazı iki kez ertelenen Çelik 17 Nisan 2019’da tekrar cezaevine girmişti.
 

chp diyarbakır ayşe öğretmen.jpg
CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal (sağda) ve CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın (solda)


CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Ayşe Çelik’i ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada "Çocuklar ölmesin diyen bir öğretmeni, cezaevinde ziyaret etmenin üzüntüsünü yaşıyorum. O bir kadın, o bir öğretmen ve aynı zamanda o bir anne. Bir öğretmenin, bir kadının ve o dönemde hamile olan bir annenin, çocuklarını koruma refleksi ile çocuklar ölmesin, analar ağlamasın demesi, gayet insani ve masumane idi. Ziyaretimizde Ayşe öğretmen 'yine çocuklar ölmesin demeye devam edeceğini, çocuklar ölmesin dediği için beni mahkum edenler utansın' dedi” ifadelerini kullandı.

Topal “çocuklar ölmesin” duygusunun bütün insanlığın ortak vicdanı olduğunu söyledi:

“Bu evrensel bir kavramdır. Zaten böyle düşünmeyenler insan değildir. Biz de böyle düşünüyoruz. Ayşe öğretmen o programda bunu söylediğinde bütün stüdyodakiler de alkışlamıştı. O zaman bütün o insanları da mı tutuklayacaksınız. Umarım adalet en kısa sürede yerini bulur ve Ayşe öğretmen bebeğine bir an önce kavuşur. Ve tekrar ediyorum. Çocuklar ölmesin, çocuklar ölmesin."

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU