Aksaray’da bir nafaka davası sanığı Avukat İbrahim Ergin’i öldüreni "Vuranın eline sağlık" sözleriyle övdü, avukatları tehdit etti

Aksaray’da müvekkilinin boşandığı eşi tarafından öldürülen Av. İbrahim Ergin dün son yolculuğuna uğurlanırken, aynı ilde bir başka nafaka davası sanığı Ergin’in katilini övdü, duruşma salonundaki avukatları tehdit etti

Av. İbrahim Ergin, müvekkilinin boşandığı eşi tarafından ofiste silahlı saldırıya uğramış, hayatını kaybetmişti  Fotoğraf: Twitter

Aksaray’da boşanma davasını takip ettiği müvekkilinin eski eşi tarafından bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden avukat İbrahim Ergin dün son yolculuğuna uğurlandı. Aynı ilde yine bir nafaka davasında Av. Ergin’in katilini öven bir sanık kocanın da avukatları tehdit ettiği ortaya çıktı.

Avukatlara tehdit: Hanginiz karşıma çıkacak?

Aksaray İcra Ceza Mahkemesi’nde 2 Mayıs 2019 günü görülen duruşmada, boşandığı eşine mahkemece kararlaştırılmış nafakayı ödemediği gerekçesiyle yargılanan sanık savunma yaptı. Sanık koca savunmasında aynı ilde 29 Nisan 2019 günü öldürülen avukat İbrahim Ergin’in katilini överken, salondaki avukatları da tehdit etti. Sanık kocanın tehdit niteliğindeki savunması mahkeme tutanağına şöyle geçti:

 

AKSARAY TUTANAK.jpeg
Aksaray İcra Ceza Mahkemesi tutanağı

 

"Vuranın eline sağlık"

“Ben üzerime atılı bütün nafaka bedellerini ödedim. Suçsuzum, beraatıma karar verilsin. Aksaray’da vurulan avukat ile ilgili olarak vuranın eline sağlık, ben böyle düşünüyorum. Ben çok zor durumdayım dedi. (duruşmayı izleyen avukatlara dönerek) İtirazı olan varsa söylesin dedi. Hanginiz karşıma çıkacak dedi.”

 

cenaze.jpg
Aksaray'daki cenaze törenine TBB Başkanı Metin Feyzioğlu da katılmıştı (İHA)

 

Avukat suç duyurusunu saklı tuttu

Davacı avukatı sanığın avukatlara yönelik sözleri nedeniyle savcılığa suç duyurusu haklarını saklı tuttuklarını söyledi. 

Aksaray'da avukatlık yapan İbrahim Ergin bürosuna gelen Abdurrahman Düzgün tarafından tabancayla öldürülmüştü. Ardından silahla kendini vuran Düzgün, kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

Av. İbrahim Ergin'in dün Aksaray'da gerçekleştirilen cenaze törenine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve meslektaşları katılmış, avukatların kamu görevini yerine getirirken gerekli güvencelerin sağlanması talep edilmişti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU