"Dubai’de ülkesine dönmek istemeyen işçi, cezaevine girmek için arkadaşını öldürdü"

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) nüfusunun çoğunluğunu yabancı işçiler oluşturuyor

Dubai Ceza Mahkemesi / Fotoğraf: El Beyan

BAE’nin Dubai şehrinde ikamet eden Asyalı bir işçinin, ülkesine gönderilmemek için uyuyan iş arkadaşını öldürerek hapse girdiği öne sürüldü.

Hükümete bağlı Dubai Medya Kuruluşu bünyesinde yayın yapan El Beyan gazetesinde yer alan habere göre yakalandıktan sonra Dubai’deki bir mahkemeye çıkarılan 27 yaşındaki işçi, öldürdüğü iş arkadaşıyla bir sorunu olmadığını itiraf etti ve “Cinayeti BAE’de cezaevine girmek için işledim. Ülkeme geri dönmek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

İş arkadaşını öldüren işçi, aralarında yaşanan anlaşmazlıktan dolayı ülkesindeki kardeşinden tehditler aldığını, cezaevine girmek için herhangi bir suç işlemek istediğini söyledi.

Dubai Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada cinayetin inşaat halindeki bir binada gerçekleştiği, zanlının kendisinden yaşça büyük olan diğer işçiyi uyurken boğduğu belirtildi. Maktulün kurtarılması için diğer mesai arkadaşlarının yardıma koştuğu ancak ambulansla hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybettiği bildirildi.

El Beyan’a göre olay yerine gelen polis zanlıyı yerinde buldu. Zanlının ilk sözleri “Onu ben öldürdüm. Cezaevine girmek istiyorum” oldu.

Polis tarafından yapılan açıklamada zanlının erkek kardeşinin kendisine tehdit mesajları attığı, ülkesine dönmesi halinde kendisini öldüreceğini söylediği belirtildi.

Dubai polisi, zanlının cinayete rağmen normal davranışlarda bulunduğunu ve herhangi bir pişmanlık belirtisine rastlanılmadığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler ve Dünya Bankası’nın 2017 verilerine göre 9 milyon 400 bin olan Birleşik Arap Emirlikleri nüfusunun yüzde 86’sını yabancı işçiler oluşturuyor.  Yerli nüfusun ise yaklaşık 1 milyon.

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) tarafından 2015’te yayınlanan The World Factbook kitabında yer alan verilere göre Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki yabancı işçilerin yüzde 59.4’ünü Asyalı (Çoğunluğu Hindistan, Bangladeş, Pakistan olmak üzere), yüzde 10’unu Mısırlı, yüzde 6’sını Filipinli, yüzde 12’sini ise diğer işçiler oluşturuyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU