İçişleri Bakanı Soylu'yla görüşen madenciler eylemlerini sonlandırdı

Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Kamil Kartal “Sanmasınlar ki evlerimize çekiliyoruz. 15 Ocak'a kadar tetikte olacağız. 15 günde bir sokağa çıkıp bu sözü hatırlatacağız” diye konuştu

Fotoğraf: Twitter @bagimsizmadenis

12 Ekim'den bu yana Soma'da tazminat hakları için direnen maden işçileri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü.

Madenciler İçişleri Bakanı Soylu'nun "Bana ocak ayının 15’ine kadar süre verin. Ben söylüyorum. Bu süreye varmadan mutlaka bir çözüm üreteceğiz" dediğini aktararak eylemlerine son verdi.

Madencilerin Soma Cengiz Topel Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında konuşan Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Başaran Aksu "Sesimizi bütün Türkiye, bütün dünya duydu.  Artık herkes madencilere saygı gösterecek" diye konuştu.

Sözcü’de yer alan habere göre Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Kamil Kartal da yaptığı konuşmada "5 Ocak 2021 tarihine kadar söz verdiler bize. Bütün işlem bitecek dediler. Arkadaşlarımızın hesaplarına yatacak diye söylediler. Biz de ‘Sizin sözünüze güveniyoruz ve direnişi bitireceğiz' dedik. Sanmasınlar ki evlerimize çekiliyoruz. 15 Ocak'a kadar tetikte olacağız. 15 günde bir sokağa çıkıp bu sözü hatırlatacağız. Eğer yapmazsak sözlerinin verdikleri sözün arkasında durmalarını sağlayamayız. Eğer 15 Ocak 2021 tarihine kadar sorun çözülmezse bugüne kadar verdiğimiz güçlü mücadelen daha güçlü mücadele vereceğiz" ifadelerini kullandı.

 

"Öyle mi alay komutanı?" ifadesi 

Kartal, geçtiğimiz günlerde jandarma barikatının önünde  "Öyle mi alay komutanı?" konuşmasıyla gündem olmuştu. Kartal, yürümelerine müsade etmeyen jandarmalara yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

Sanki suçlu bizmişiz gibi, sanki hırsızlığı, namussuzluğu, arsızlığı biz yapmışız gibi hesabı bizden sormaya çalışıyor. Yani hesabı hesabı sorması gerekenlere gidip hesap soramayanlar, bize hesap sormaya çalışıyorlar. Oysa bizim haklılığımızı cümle alem biliyor. Bir işverene, bir tek adama gücü yetmeyen devlet, şimdi gücünü bizde sınıyor. Biz bir kere daha bağırıyoruz buradan. Devletin gücünü bizde sınamayın! Yerin 7 kat altında alın teriyle yaşamını devam ettirmek durumunda kalıp, kör edilenler, sakat bırakılanlar, ciğerleri çürütülenlerden hesap sormasın devlet! Devlet bunları yapanlardan hesap sorsun gücü yetiyora. Bir tane kıçı kırık patrondan hesap soramayan devlet gücünü bizde sınaycak öyle mi; öyle mi alay komutanı?

 

Kartal'ın bu konuşması sosyal medya kullanıcıları tarafından #MadenciyleYürüyorum etiketiyle birlikte çok paylaşılmıştı.

Leman dergisi de kapağında Kartal'ın konuşmasına yer vermişti.

İzmir'e yardım için gitmişlerdi

Eylem yapan maden işçileri, İzmir'deki depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak için aralarından 10 kişilik bir ekip oluşturarak İzmir’e göndermişti.

 

 

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU