Ethan Hawke: Hollywood, River Phoenix'i harcadı, onun sonu bana ders oldu

Benimle Kal'ın başrol oyuncusu 1993'te 23 yaşındayken aşırı doz uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybetmişti

Genç Astronotlar'da genç River Phoenix ve Ethan Hawke (1985) (Paramount Pictures)

Ethan Hawke başrolü paylaştığı ve 1993'te hayatını kaybeden River Phoenix'in Hollywood tarafından "harcandığını" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Phoenix yalnızca 23 yaşındaydı ve Los Angeles'taki bir gece kulübünün önünde aşırı doz uyuşturucu nedeniyle öldüğünde film endüstrisinin en parlak yıldızlarından biriydi. O ve Hawke, ikisi de 14 yaşındayken çekilen macera filmi Genç Astronotlar'da (Explorers) birlikte çalıştıktan sonra arkadaş kalmaya devam etmişti.

Hawke, Phoenix'in ölümünün ona bağımsız filmlere bağlı kalıp kendisini süperstarlığa itebilecek spot ışıklarından ve dev filmlerden kaçınması yönünde ilham verdiğini açıkladı.

Hawke, The Guardian'a "Neden daha kolay filmler yapmayayım? Beyaz perdedeki ilk ortağım Sunset Bulvarı'nda aşırı doz aldı” diye konuştu.

O son derece parlak bir ışıktı ve bu endüstri onu harcadı, bu benim için büyük bir ders oldu.

Hawke şu ifadelerle devam etti:

Neden Los Angeles'a hiç taşınmadığıma dair tek bir sebep sunmam gerekirse, benim gibi bir aktörün böyle bir iklimde olmasının çok tehlikeli olduğunu düşüyorum.

Hawke neden bu kadar çok oyuncunun depresyona veya bağımlılığa düştüğünü anladığını ekledi.

Oyuncu, "Uyuşturucu, alkol ve depresyon tüm dünyada ürkütücü hasımlar. İnsanlar istediğinizi elde etmenin sizi mutlu edeceğini düşünüyor ama benlik, amaç ve sevgi duygusu dışarıdan gelmiyor. Bazen göründüğü gibi olmayan şeyleri kutlayan bu kültürle dikkatinizi dağıtamazsınız" dedi.

Oyuncu Joaquin Phoenix'in abisi Phoenix 1988 yapımı drama Boşu Boşuna'daki (Running on Empty) rolüyle Oscar'a aday gösterilmişti. Ayrıca Benim Güzel Idaho'm (My Own Private Idaho), Benimle Kal (Stand by Me) ve Şifreciler (Sneakers) gibi filmlerde rol almış ve 1989'da Indiana Jones Son Macera'da (Indiana Jones and the Last Crusade) Indiana Jones'un gençliğini canlandırmıştı.

Joaquin Phoenix Eylül'de Rooney Mara'yla yeni doğan oğullarına ölen kardeşinin adını verdiğini açıklamıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU