Formula arabaları piste tutunmakta zorlandı, İstanbul'da pole pozisyonu Racing Point'ten Stroll'un oldu

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinin sıralama turlarını Racing Point'in Kanadalı pilotu Lance Stroll kazandı. Yağmurlu havada pilotlar pistte zor anlar yaşadı

Dünyanın en çok izlenen motorsporları organizasyonu Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, İstanbul'un ev sahipliği yaptığı sezonun 14. yarışı DHL Türkiye Grand Prix'siyle sürüyor.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın İstanbul'da gerçekleştirilen sıralama turlarını Racing Point takımından Kanadalı Lance Stroll kazandı.

Stroll, 5,3 kilometrelik Intercity İstanbul Park Pisti'nde gerçekleştirilen sıralama turlarında kariyerinin ilk pole pozisyonunu İstanbul'da elde etti.

 

 

Red Bull Racing'in Belçikalı pilotu Max Verstappen'in ikinci, Racing Point'in Meksikalı sürücüsü Sergio Perez ise üçüncü oldu.

 

 

Formula 1'de pilotlar klasmanında ilk sırada yer alan ve şampiyonluğun en büyük favorilerinden Lewis Hamilton, sıralama turlarını 6. sırada bitirdi.

Sıralama turunda kırmızı bayrak

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde sıralama turuna hava koşulları engel oldu.

 

 

Saat 15.00'te başlayan sıralama turunda yoğun yağış nedeniyle kırmızı bayrak geldi ve yarış durduruldu.

Durdurulan tur, bir sürelik bekleyişin ardından saat 15.55'te yeniden başladı. 

Yeniden başlayan yarışın ilk dakikalarında Haas takımının pilotu Romain Grosjean ve Williams pilotu Nicholas Latifi spin atarak kontrolü kaybetti ve çakıl havuzuna gömüldü. 

 

 

 

Yaşanan kazanın ardından ikinci kez kırmızı bayrak çıktı ve Grosjean ile Latifi sıralama turlarına veda etti.

Soğuk ve yağmur pilotları etkiledi

Pilotlar, antrenman turlarında soğuk ve yağmurun etkisiyle kaygan zeminde araç hakimiyetinde zorlandı.

 

 

Sürücülerin neredeyse tamamının spin attığı üçüncü antrenman turları, ikinci antrenman turlarına göre en az 20 saniye daha yavaş derecelere sahne oldu.

Yağan yoğun yağmurun ardından Tuzla Belediyesi'ne ait temizlik aracı piste girerek su birikintilerinin oluştuğu yerde çalışma yaptı.

 

 

Temizlik aracının ait olduğu Tuzla Belediyesi, Twitter hesabından paylaştığı mesajda mizahi bir yaklaşımda bulunarak, "Yarıştayım sonra arayayım mı seni?" ifadelerini kullandı.

 

 

Belediyenin paylaşımı, sosyal medyada büyük ilgi görerek 6 bin beğeni aldı.

İstanbul Park'ta ikinci kez piste köpek girdi

9 yıl aradan sonra yeniden Türkiye'de düzenlenen yarışın sıralama turlarında piste bir köpek girdi.

 

 

Daha önce 11 Mayıs 2008'de düzenlenen Formula 1'in ikinci yarışı GP2'de piste 2 köpek girmişti. 

Yarış sırasında piste giren köpeğe çarpan Brezilyalı pilot Bruno Senna, yarışı bırakmak zorunda kalmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hamilton, pisti eleştirmişti

Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, pistin kayganlığından ve sürüş yapmanın zorluğundan yakınarak, şu ifadeleri kullanmıştı:

Dürüst olmak gerekirse bugünümüz rezalet geçti. Bilmiyorum neden... Çünkü burası mükemmel bir pist ve zemini yeniden asfaltlarken milyonlar harcadılar, farkındayım burada uzun süre boyunca yarışmadık, ancak bu kadar çok para harcamak yerine belki de temizlemek yeterli olabilirdi.

Motorsport.com'dan Efe Kahya'nın haberine göre, Hamilton ayrıca, "Şu anda pist, yeni asfalt dökülmüş olan Portimao'dan bile daha kötü bir durumdaydı” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 7 Kasım’da yaptığı açıklamada, şu açıklamayı yapmıştı:

Biliyorsunuz 10 Ekim'de biz buradaydık. Asfalt kazıma ve yenileme işine başlamıştık. Çok başarılı bir çalışma çıkardı arkadaşlarımız. Çok ince detay isteyen, ince bir mühendislik isteyen bu işi arkadaşlarımız başarıyla tamamladılar.

 

Independent Türkçe, Motorsport.com

DAHA FAZLA HABER OKU