Protein deposu kinoayı hiç böyle yemediniz

Tofu, yeşil soya fasulyesi ve brokoliyle hazırlanan orijinal tarif vegan beslenenler için dört dörtlük bir protein kaynağı

Vegan ve sağlıklı beslenenler için ideal tarif, protein yönünden zengin malzemelerle hazırlanmasının yanı sıra sadece 643 kalori / Fotoğraf: mindfulchef.com

The Independent 

Vegan ve vejetaryan beslenenlerin en büyük yakınmaları arasında protein içeriği açısından zengin beslenirken kısıtlı seçeneklere mahkum olmanın yarattığı tekdüzeliği aşabilmek yer alıyor. Bu özgün tarif kimi malzemeleri zor bulunur olsa da restoranlarda yediğiniz lezzetlere taş çıkartıyor. Ayrıca zor bulunan malzemeleri de daha kolay bulunur seçeneklerle değiştirmek mümkün. Fıstıklı tofu, brokoli ve zencefilli kinoanın birleşiminden oluşan tarif vegan ve vejeteryanların temel protein kaynaklarından olan kinoayı en lezzetli haliyle sofranıza getirmenizi sağlıyor. Bu tarif sadece vegan ve vejetaryanlar için değil herkes için sağlıklı ve lezzetli bir alternatif;

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Malzemeler:

100 gr taze edamame fasulyesi (bulamazsanız yeşil soya fasulyesi de kullanabilirsiniz)

120 gr brokoli (bulabilirseniz tenderstem brokoli)

1 misket limonu

1 kırmızı biber

1 yemek kaşığı tamari (glutensiz soya sosu)

3 çay kaşığı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı

20 gr biftek otu yaprağı (nane ya da kekik de tercih edilebilir)

250 gr pişmiş kinoa

2 dal yeşil soğan

2 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Köri baharatı

300 gr katı tofu

Taze zencefil

 

Hazırlanışı:

Tofu’nun suyunu süzdükten sonra kağıt havluyla iyice kurulayın ve 1’er cm’lik küplere bölün. Bir yandan 1 çay kaşığı yağı tavaya dökerek orta ateşte kızdırın. Tofu’ları tavada altın rengi alana dek 10 dakika soteleyin.

Bir yandan brokolileri küçük parçalara ayırın. Yine orta ateşte 1 çay kaşığı yağ ile kızdırdığınız tencerede brokolileri 1 dakika soteleyin ve ardından çok az su katarak tencerenin kapağını kapatın. 4 dakika daha brokoliler yumuşayana dek pişirin ve ardından bunları sıcak durabilecekleri ayrı bir kaba alın.

Fıstık ezmeli sos için geniş bir kap içerisinde fıstık ezmesini, misket limonun suyunu, 1 yemek kaşığı tamari’nin 3’te 1’ini ve 3 yemek kaşığı soğuk suyu karıştırın. Köri baharatını ekleyerek iyice karıştırın.

Bir yandan zencefilin kabuğunu soyun ve rendeleyin. Yeşil soğanın dallarını incecik doğradıktan sonra kırmızı biberi irice doğrayın.

Tencerede 1 çay kaşığı yağı orta ateşte kızdırdıktan sonra sırasıyla zencefili, soğanları, kırmızı biberi, edamame fasulyelerini, geriye kalan tamari’yi biraz daha limon suyu ekleyerek 3 dakika pişirin.

Fıstık ezmeli sosu tofu’ya ekledikten sonra 2-3 dakika daha pişirin. İsteğe göre sosun kıvamını su ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Pişmiş kinoayı zencefilli edamameli karışımla harmanladıktan sonra servis tabağına alın. Yanına fıstık ezmeli tofu’yu, diğer yanına da brokolileri yerleştirdikten sonra üzerine biftek otu yapraklarını serpiştirin. Yemeğiniz servise hazır.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU