Erdoğan'dan "Türkiye ittifakı" mesajı: Cumhur ittifakının alternatifi olarak gösterip fitne çıkarma peşine düştüler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOBB Genel Kurulu’nda Türkiye ittifakı söylemini tekrarladı. “Terör örgütüyle omuz omuza olanlar bizimle ittifak halinde olamazlar” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından önemli bölümler:

''Burası üretimin, ticaretin, ihracatın, Türkiye ekonomisinin tamamının temsil edildiği bir çatı. Aldığımız tüm kararların ortak aklın ve vicdanın ürünü olması için gayret gösterdik.

“Oda ve borsalarımız kendilerini çağın yeniliklerine uydurarak hem verdikleri hizmetlerin kalitesini yükselttiler hem de daha derinlemesine analizler yapma imkanına kavuştular. Türk malı ibaresi artık dünyanın dört bir yanında kalitenin sembolü haline gelmişse bu başarının altında sizlerin imzası vardır.''

“Son dönemde ardı ardına kurulan tuzakların nedeni ülkemize siyasi olduğu kadar ekonomik olarak da diz çöktürmektir. Seçimden birkaç ay öncesinde ortaya çıkan patates soğan meselesini nasıl izah edeceğiz. Bunların hepsini milli bir mesele olarak görmek zorundayız. Son yıllarda maruz kaldığımız saldırılar şahsımızı değil Türkiye’yi can evinden vurmak hedeflidir. Bir zamanlar toplu iğne bile üretemeyen bir ülkenin dünyada söz sahibi haline gelmesi birilerini rahatsız ediyor. Ne yaparlarsa yapsınlar biz yolumuzdan geri dönmeyeceğiz.”

Türkiye ittifakı diyerek 82 milyon vatandaşımızı ortak payda altında bir araya gelmesini hayata geçirmeye çalışıyoruz. TOBB bu çatı altında kucaklaşmıyorsa bunun hesabını ben verecek değilim. Bazıları hemen Türkiye ittifakı söylemimizi cumhur ittifakının alternatifi gibi göstererek fitne peşine düştü. Biz cumhur ittifakını 15 Temmuz gecesi kurşunların bombaların altında kurduk. Cumhur ittifakı 82 milyonu bir araya getirme idealinin lokomotifidir. O zaman bu ittifaktan kaçanlar, zorla Yenikapı’ya gelenler sonrasında bu ruhu reddederek terör örgütleri ile kol kola girmiştir. Kiminle ittifak halinde oldun? Terör örgütüyle omuz omuza olanlar bizimle ittifak halinde olamazlar.”

“Şu anda burada doğudan gelen arkadaşlarım var. Terör döneminde neler yaşadığınızı bilirsiniz. Ama eskisi gibi değil. İzmir’de 12 YPG’liyi yakalamak suretiyle gözaltına almış bulunuyoruz. İstikrar ve güven olmadan ekonomik istikrarı yakalamak mümkün değil. Artık huzur iklimi esiyor. Bunu daimi kılacak şey; sizlerin yapacağı yatırımlarla istihdam sıçrama yapacaktır. Tek vaatleri ülkemizi eskiye döndürmek olanların ne size ne de ülkemize verecek bir şeyi yoktur. Önümüze kurulan tuzakların tek amacı bizi bu kazanımlardan mahrum etmek. Türkiye’nin önünde ülkelerin ancak 100 yılda bir elde edecekleri fırsatlar bulunduğunu çok iyi biliyoruz. Bunları iyi şekilde değerlendiremezsek ecdadımızı da mahcup oluruz.”

“Seçim dönemini geride bıraktık tüm vaktimizle icraata yoğunlaştık. Tüm göstergeler yeniden yükseliş trendine girildiğini gösteriyor. Kur, faiz ve enflasyonu uygun seviyelere indirmekte kararlıyız. Şifreler çözülmüştür. Bundan sonra artık öyle çok can yakıcı dalgalanmaların ortaya çıkması kolay kolay mümkün değildir. Biz bu iradeye sahibiz riskleri üstlenmeye hazırız. Bu ülkede ister uluslararası ister yerli bir yatırımcının önüne engel çıkaran karşısında şahsen beni bulur.

“Gerçek bağımsızlığın yolu gıda güvenliğinden geçiyor. Bunun için tarıma her zaman önem verdik. Uyguladığımız destek politikalarıyla gıda güvenliğini sağlamaya çalıştık. Tarımla uğraşanların toprağına sahip çıkması için çalışmalara devam edeceğiz. Çiftçimiz hasat için hazırlanıyor. Hububat alım fiyatını hasat başlamadan açıklayarak üreticimize göz dikenlerin önüne geçiyoruz.”

Hububat alım fiyatları

"Toprak Mahsulleri Ofisi geçen yıl bin 50 liradan alınan sert buğday, bu yıl yüzde 29 artışla ton başına 1350 lira olmuştur. Kaliteli buğday ise bin 400 lirayı geçecektir. Arpa alım fiyatı yüzde 33 artışla ton başına 1100 lira olarak belirlenmiştir. Ayrıca çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticilerimize 200 lira mazot, gübre desteği yapılacaktır"


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU