TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı'na Cevdet Yılmaz seçildi

Yılmaz komisyon başkanlığı öncesi AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu

Fotoğraf: AA

Lütfi Elvan'ın Hazine ve Maliye Bakanı olmasının ardından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı'na Cevdet Yılmaz seçildi.

Teşekkür konuşması yapan Cevdet Yılmaz, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun, özel bir komisyon olduğunu belirtti.

Kendisinin Devlet Planlama Teşkilatı'na uzman yardımcısı olarak başladığı günlerden bu yana bürokrat olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelip giden biri olduğunu dile getiren Yılmaz, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun, Kalkınma Bakanlığı döneminde de siyasetçi olarak çalıştığı bir komisyon olduğunu söyledi.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nun diğer komisyonlara göre daha teknik, zaman zaman iktidar-muhalefet ayrımının ötesine geçen tartışmaların yaşandığı bir komisyon olduğuna değinen Cevdet Yılmaz, "Böyle devam etmesinin ülkemiz ve demokrasimiz adına faydalı olduğuna inanıyorum"dedi.

TBMM Genel Kurulu'un daha çok "onay alanı" olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

Komisyonlar ise yalnızca üyelerle değil diğer katılımcılarla, sivil toplumla birlikte aslında ortak aklın, teknik tartışmanın, müzakerenin yaşandığı asıl platform. Ben de bir başkan olarak olabildiğince bu platformun etkin ve iyi işlemesi için sizlerle birlikte gayret edeceğim. Elbette farklı görüşler, zaman zaman tartışmalar olacaktır. Bu işin tabiatında bu var ama günün sonunda bu ülkeye ve temsil ettiğimiz bu millete hizmet etmek, güzel şeyler yapmak için birlikte gayret edeceğiz.

Yılmaz komisyon başkanlığı öncesi AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Cevdet Yılmaz'ın ayrılması ardından ise bu göreve Efkan Ala getirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cevdet Yılmaz kimdir?

Cevdet Yılmaz, 1967 yılında Bingöl'de dünyaya geldi. ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.

Başbakanlık DPT Müsteşarlığı, AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümer Halı'da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

23, 24 ve 26. Dönemde Bingöl, 25. Dönemde Diyarbakır Milletvekili seçildi. Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanlığı yaptı.

60. Hükûmette Devlet Bakanı; 61, 62 ve 64. Hükûmetlerde Kalkınma Bakanı, 63. Hükûmette Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. AK PARTİ MKYK Üyesi ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU