Donald Trump'a küfreden parça bir numaraya fırladı

Şarkı 2016 yapımı ancak 2020'de Biden destekçileri arasında yankı uyandırdı

Biden'ın zaferini kutlayanlar, rakibi Trump'ı eleştirmeye devam etti (AFP)

Los Angeles'ta yaşayan rapçi YG, 2016 yılında "Donald Trump'ı s******" (F*** Donald Trump/FDT) isimli şarkısını yayımlamıştı. Bu parça, 4 yıl sonra Biden kampanyasını destekleyenlerin seçim sonuçlarını kutlamak için Amerika genelinde sokaklara dökülmesiyle birlikte iTunes'da bir numaralı şarkı oldu.

Atlanta, New York ve YG'nin memleketi Los Angeles'taki toplulukların şarkıyı çaldığı bildirildi. Hatta "FDT" tesadüfen CNN'in canlı yayınlarından birinin fon müziği oldu.

Şarkının (sansürsüz) klibine cumartesi günü yapılan yorumlar da haberleri yansıttı. 

Cumartesi günü YouTube kullanıcılarından biri "Dünya üzerindeki herkes o giderken bangır bangır bunu çalıyor" yazarak 4 bine yakın beğeni topladı. Başka biriyse "Trump'ın nihayet kovulmasının ardından kimler burada?" yazdı. Bir üçüncüyse şöyle yazdı: "Artık Trump Seçim'i kaybettiğine göre bu şarkı bizim Ulusal Marşımızdır."

Halkın şarkıyla kutlama yaptığını çabuk fark eden müzisyen, başkan seçilen Biden'ın ritim tuttuğu bir görüntüye kendi şarkısının eklendiği bir video paylaştı.

Eğer bu başlık açık bir şekilde ifade edemediyse, şarkı YG ile parçada yer verdiği, 2019'da vurularak öldürülen Nipsey Hussle'ın ikisinin de Donald Trump'tan gerçekten hoşlanmamaları üzerine.

Şarkının nakaratında "Donald Trump'ı s******" ifadesini tekrarlayan ikili, şarkı sözlerinin çeşitli yerlerinde Trump'ı Los Angeles'a gelmemesi için uyarıyor, Meksikalı uyuşturucu baronu El Chapo'nun başkanı pusuya düşürmesi düşüncesine yer veriyor ve ondan "kanser" diye bahsediyor. 

Obama yönetimi de kendi payına müziği yeterince etkilemişti ancak bu parçaların kimin yanında durduğu sorusunun cevabı daha karışıktı.

Rapçi Jeezy, 2009'da çıkardığı "My President" (Benim Başkanım) ile Obama'nın Beyaz Saray'daki ilk siyahi erkek olma başarısını kutlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diğer taraftan Ray Stevens, "You Didn't Built That" (Bunları Sen Kurmadın) isimli ve country tarzında bir şarkı yayımlayarak, 2012 seçim kampanyası etkinliği sırasında eğitim ve altyapı gibi şeylerin girişimcilerin kendi işlerini kurmasına nasıl yardım ettiği üzerine konuşan Obama'nın bir ifadesine atıfta bulunmuştu.

Siyahilerin Hayatı Önemlidir protestolarına müzik olan Beyonce'nin "Formation" (Kuruluş), Kendrick Lamar'ın "Alright" (Sorun Yok) parçaları ve Childish Gambino'nun siyahi kilise şarkıcılarının silahla vurulduğu, beyaz üstünlükçü şiddetteki sıçramayı yansıtmak için başka şoke edici görselleri de içeren 2018 tarihli "This Is America"sı (İşte Amerika) gibi yakın geçmişteki başka hip-hop parçaları da siyasi atmosfere tepki göstermişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU