Hindistan’da Maoistler paramiliter güçleri vurdu: 16 ölü

Başbakan Narendra Modi, bombalamayı kınadı ve bunu “aşağılık bir saldırı" olarak nitelendirdi

Hindistan güvenlik güçleri ülke genelinde Maoist isyancılarla yıllardır savaşıyor / Fotoğraf: The Independent

Hindistan’da hükümet yanlısı paramiliter güçleri taşıyan araca yönelik bombalı saldırıda en az 16 görevli öldü. Saldırıyı, Hindistan'da uzun yıllardır polis ve güvenlik güçlerini hedef alan Maoist isyancıların gerçekleştirdiği düşünülüyor.

Yetkililer, Maharashtra eyaletinin ormanlık Gadchiroli bölgesindeki polis aracına bir mayınla pusu kurulduğunu söyledi. AP’ye konuşan polis memuru Sharad Shelar Maoist savaşçıların, 20'den fazla inşaat aracını ateşe vererek polisi bölgeye çektiğini ve sonrasında ormanın derinliklerine saklandığını söyledi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, bombalamayı kınadı ve bunu “aşağılık bir saldırı" olarak nitelendirdi. Hindistan’da hali hazırda genel seçimler sürüyor, iktidar partisi BJP’nin seçim konuşmasında odaklandığı ana noktaysa güvenlik. Modi, Twitter'da, "Bu tür şiddet olaylarının failleri bağışlanmayacak" dedi.

 



Geçen yıl nisan ayında polislerle yapılan bölgedeki 2 ayrı silahlı çatışmada 37 isyancı ölmüştü. Shelar, saldırının bu operasyonlara karşı bir misilleme olabileceğini söyledi.

Çin’in devrimci lideri Mao Zedung'dan ilham alan Maoist isyancılar, 40 yıldan fazla süredir Hindistan hükümetine karşı mücadele vererek, topraksız köylülere toprak ve yoksullara iş talep ediyor. Binlerce savaşçıdan oluşan isyancı grup Hindistan'ın çeşitli yerlerinde faal.

Düzenli olarak hükümet yetkililerine ve askeri birliklere saldıran isyancılar Hindistan'ın en büyük iç güvenlik tehdidi olarak görülüyor.

Haber ajansları bu habere katkı sağlamıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/asia

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU