Trump'a kötü haberi kızıyla damadı mı verecek: "Kimse Kral Lear'a gerçeği söylemek istemiyor"

Ivanka Trump ve Jared Kushner, Trump'a zamanının dolduğunu söyleyecek Beyaz Saray elçileri olarak görülüyor

Trump'ın kızı Ivanka ve damadı Jared Kushner yönetimin üst kademelerinde görev almıştı (AFP)

Donald Trump'ın yardımcılarının, seçimi kaybetmesi halinde haberi Başkan'a kimin vereceğini kendi aralarında sessizce tartıştığı ve Ivanka Trump'la Jared Kushner'ın bu haberi vermesi muhtemel isimler olarak düşünüldüğü belirtiliyor.

MSNBC'nin Beyaz Saray muhabiri Hallie Jackson, "Beyaz Saray'a yakın bir kişi bana 'Kimse Kral Lear'a gerçeği söylemeye istekli değil' dedi" ifadesini kullandı.

Seçim sonuçları cuma sabahı görünüşe göre Joe Biden lehine ilerlerken CNN'in Beyaz Saray muhabiri Kaitlan Collins, kendisine de Trump'ın muhtemelen yenilgiyi kabullenmeyeceğinin ve görevden ayrılmaya nasıl ikna edileceğine dair görüşmeler yapıldığının söylendiğini belirtti.

Collins şu ifadeleri kullandı:

Kaynaklar gerçekten bana, son günlerde Başkan'ın, zafere giden yolu bilfiil kesilse bile, ki bu durum Pensilvanya'da ya da Georgia gibi başka bir yerde Joe Biden'ın kazanmasıyla yaşanabilir, bu seçimde Biden karşısında teslim olmaya dair hiçbir planının olmadığını anlattı.

Ancak buna rağmen Başkan, seçimin kendisinden çalındığı şeklindeki temelsiz iddiayı dayatmayı sürdürürken, bu seçimde yenilgiyi kabul etmeye yönelik hiçbir planının bulunmadığını söyledi.

Bu durum, Başkan'la karşı karşıya gelip ona görev süresinin sona erebileceğini söyleyecek kişinin kim olacağına dair bir sohbetin gelişmesine yol açtı.

Bana anlatılan o sohbete göre, Başkan'ın müttefikleri o kişinin kim olacağından hâlâ emin değil ve bu konuda aralarındaki görüşme sürüyor. Jared Krushner'dan, Ivanka Trump gibi birinden bahsettiler ama Başkan'ı gerçekle yüzleştirecek kişinin kim olabileceğini henüz bulamadılar.

Trump'ın ayrılmayı reddetmesi halinde neler olacağına dair bugüne dek birçok spekülasyon ortaya atıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu işte görevlendirilecek kişilerin, Gizli Servis ve federal özel kolluk kuvvetlerinden yetkililer olacağı düşünülüyor.

Zamanında Barack Obama'nın üst düzey danışmanlığını yapmış olan David Axelrod, "Trump'ı Beyaz Saray'dan çıkarmaya çalışmak bir rehine dramasına dönüşmemeli" diye konuştu.

Biden'ın kampanya sözcüsü Andrew Bates ise bu konuda endişe taşımadıklarını ifade etti.

Bates, "ABD yönetimi, izinsiz girenleri Beyaz Saray'dan dışarı çıkarmada mükemmel seviyede yeterliliğe sahiptir" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU