İYİ Parti'den "torba yasa" tepkisi: Yeni bir EYT mağduriyetine dönüşmesine izin vermemeliyiz

Esnek ve kısmi çalışmayı içeren torba yasa teklifi için İYİ Parti'li Özlale "Bu yeni nesil çalışma biçimlerinin çalışanın emekli olmasını nerdeyse imkansız hale getirecek şekilde iktidar tarafından desteklenmesine karşı çıkıyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, ülke ekonomisi ve Meclis'e gelen torba yasaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sarıyer Çayırbaşı Pazarı’nda açıklamalarda bulunan Özlale, enflasyonun her geçen gün yükseldiğini ve tüketicinin alım gücünün düştüğü vurguladı.

Özlale, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ekonomi politikalarına da tepki göstererek, "Bugün temel problemlerden bir tanesi şu; berbat bir tarım politikası var bu tarım politikasının kuru bir türlü önleyemeyen Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın stratejisi ile birleştirdiğiniz zaman önümüze bu korkunç tablo çıkıyor, bu tablo çok sürdürülebilir değil, bizi fakirleştiren bir tablo" dedi.
 

iyi.jpg
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale / Fotoğraf: İYİ Parti basın


Tarımdaki problemlerin ithalat ile çözülemeyeceğine vurgu yapan Özlale, "Bunun için Meclise bir önerge verdik dedik ki, 22 milyar olan bütçeyi 25 milyara çıkarın. Bir sene içerisinde hayvan yemine kadar herşeyin en az yüzde 50 arttığını görürsünüz, mazot için aynı, gübre için aynı" dedi. 

"EYT mağduriyetine dönüşmesine izin vermemeliyiz"

TBMM'ye gelen torba yasa önerisiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Özlale şöyle devam etti:

Bu yeni nesil çalışma biçimlerinin çalışanın emekli olmasını nerdeyse imkansız hale getirecek şekilde iktidar tarafından desteklenmesine karşı çıkıyoruz. Bu problemin giderek içinden çıkılmaz hale gelen bir EYT mağduriyetine dönüşmesine izin vermemeliyiz. Bunun mutlaka yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Hem Türkiye hem dünya yeni çalışma düzeniyle karşı karşıya bu yeni çalışma biçimiyle karşı karşıya olması yeni düzenlemeleri de beraberinde getiriyor. Mevcut düzenlemelerin şu anki yeni ekonomiye cevap vermediğini mutlaka bu sorunların çözülmesi gerektiğini söylemek isteriz. Bu konuda da çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Hepinize iyi bir hafta sonu dilerim.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU