Bernie Sanders: Disney rekor kıran Avengers'ın hasılatını çalışanlarına dağıtsın

Disney CEO'su ortalama bir çalışanın bin 400 katı maaş alıyor

Marvel hayranlarının izlemeyi bir tören haline dönüştürdüğü Avengers:Endgame rekora doymuyor Fotoğraf:Reuters

 

ABD’de bağımsız senatör Bernie Sanders, geçen hafta sonu gişe rekoru kıran Avengers: End Game'in ardından, ABD’li film ve dizi yapımcısı Disney'in “gerçekten kahramanca” bir senaryoyu nasıl yazabileceğine dair fikrini paylaştı: Filmden elde edilen kârı paylaşın.

Sanders bir tweet’inde eğlence devi Disney’in CEO’su Bob Iger’ın maaşını eleştirdi ve şirketin çalışanlarına daha iyi maaş verilmesi talebinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Iger, Disney’deki görevinden yılda yaklaşık 65,5 milyon dolar (yaklaşık 393 milyon TL) kazanıyor ve bu rakam orta gelirli bir işçinin kazancının bin 400 katına karşılık geliyor.  

Sanders, Twitter hesabında Disney’in ‘Avengers’dan elde ettiği karla CEO’su Bob Iger’a yüksek düzeyde ödeme yapmak yerine Iger’dan bin 400 kat daha az maaş alan şirket çalışanlarına orta düzeyde ücret sağlanmasının “esas kahramanlık” olduğunu yazdı.   

26 Nisan’da vizyona giren Avengers: End Game ilk hafta dünya çapında 1,22 milyar dolar (yaklaşık 7 milyar TL) hasılat elde ederek tüm zamanların gişede en iyi açılış yapan filmi oldu ve ilk defa bir film ilk haftasında 1 milyar dolar bariyerini aştı.

Sanders’ın filmi izleyip izlemediği bilinmiyor ama kendisinin ABD'deki zenginleri eleştirmesi sürpriz değil.

Disney’in varislerinden Abigail Disney, yakın zamanda yaptığı açıklamada şirketin CEO'su Iger'ın Disneyland'daki tüm çalışanlara yüzde 10 zam yapsa bile geçen yıl 10 milyon dolar (60 milyon TL.) prim alabileceğini hesapladığını söylemişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU