Putin, dini temsilcilerle görüştü, Kuran'dan alıntı yaptı: Kim bir iyilik işlerse biz, onun güzelliğini arttırırız

Putin, dini liderlere Rusya'da dinler arası ilişkilerin bozulmasına izin vermemeleri gerektiğini söyledi

Fotoğraf: Reuters

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dini derneklerin temsilcileriyle yaptığı görüşmede, Kur'an-ı Kerim, İncil, Tevrat ve Kangyur'dan alıntılar yaptı.

Putin, Rusya'da dinler arası ilişkilerin bozulmasına izin vermemeleri gerektiğini vurguladı.

Görüşme sırasında masasının üzerinde dört kutsal kitabı da bulunduran Putin, bu kitapların her birinde ırk, milliyet ve geleneklerden bağımsız olarak yakınlara ve insana sevgiden bahsedildiğini kaydetti.

Putin, Kur'an-ı Kerim'den şu alıntıyı yaptı:

Ey Muhammed! Ben buna karşılık sizden akrabalık sevgisinden başka bir karşılık beklemiyorum. Kim bir iyilik işlerse biz, onun güzelliğini arttırırız.

Putin, İncil'den ise "Hiç kimsede, insanın, dostları uğruna canını vermesinden daha büyük bir sevgi yoktur" cümlesini alıntıladı.

“Elimizden geleni yapmak zorundayız”

Öte yandan Putin, bazı ülkelerde olduğu gibi Rusya'da dinler arası ilişkilerin bozulmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Putin, şunları kaydetti:

Bazı ülkelerde durumun zor olduğunu görüyoruz. Çeşitli provokatörlerin, ifade özgürlüğünün arkasına saklanarak inananların duygularına hakaret edenlerin ve bunları şiddet ve tahammülsüzlüğün gerekçesi olarak kullananların nelere yol açtığını görüyoruz. Bu sadece toplumda çatışmaların artmasına yol açar ve onlarca yıl sürebilir.

Rus lider, "Ülkemizde bu tür gelişmelerin yaşanmaması için hep birlikte elimizden geleni yapmak zorundayız" diye ekledi.

 

Independent Türkçe, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU