Turistik Doğu Ekspresi seferleri başlıyor

İlk sefer 29 Mayıs’ta Ankara’dan Kars’a gerçekleştirecek. Doğu Ekspresi'ne ek olarak yürütülecek Turistik Doğu Ekspresi seferleri yalnızca yataklı vagonlardan oluşacak

Doğu Ekspresi ile Kars seyahati son yıllarda büyük ilgi görüyor/ Fotoğraf: Instagram @ozumkoparann

Özellikle kış aylarında Ankara ile Kars arasında sefer yapan Doğu Ekspresi'ne talebin yoğun olması üzerine Turistik Doğu Ekspresi seferleri başlatılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, 25 Şubat'ta yaptığı açıklamada Doğu Ekspresi'nin amacı dışında kullanıldığını belirtmiş, turistik amaçlı seyahat gerçekleştirenlerin yeni trenle yolculuk yapacağını söylemişti.

Bakan Ersoy, "Hem Doğu Ekspresi vazifesini görsün hem de yeni amacına uygun bir turizm treni daha yapalım" şeklinde konuşmuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan da Ankara-Kars parkurunun 27 saatte tamamlanacağını belirtmiş, “Dünyanın en güzel 4 rotasından birinde sefer yapan Doğu Ekspresi'ne talep her geçen gün artıyor" demişti.

29 Mayıs'ta ilk seferini yapacak olan Turistik Doğu Ekspresi'nin kapasitesi 120 kişi. Tamamı yataklı vagonlardan oluşuyor. Bilet fiyatları henüz açıklanmadı.

Doğu Ekspresi'ne sosyal medya ilgisi

Yıllardır seferleri süren Doğu Ekspresi'ne ilişkin paylaşımlar sosyal medyada da da yoğun ilgi görüyor.

Özellikle gençler tren yolculuğunda çektikleri fotoğrafları Instagram ve Twitter hesaplarından paylaşıyor. 

 

Doğu Ekspresi @drmelekbekir.jpg
Doğu Ekspresi'nde seyahat ederken çekilen fotoğraflar sosyal medyada ilgi görüyor/ Fotoğraf: Instagram @drmelekbekir

 

Doğu Ekspresi @enbudur.jpg
Fotoğraf: Instagram @enbudur

 

 

Doğu Ekspresi @babakampta.jpg
Fotoğraf: Instagram @babakampta

 

Doğu Ekspresi @aylakgezginailesi.jpg
Fotoğraf: Instagram @aylakgezginailesi.jpg

 

Doğu Ekspresi seyahatleri doğumgünü, yıldönümü gibi kutlamalar için de tercih ediliyor.

 

 

 

Yabancılar da deneyimledikleri bu tecrübeyi ve gördükleri manzarayı sosyal medyadan paylaşıyor.

 

 

 

TCDD'ye bilet tepkisi

Kış aylarının gözdesi Doğu Ekspresi’nde biletler hareket tarihinden 1 ay önce satışa çıkıyor.

Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) internet sitesinden bilet almaya çalışanlar yer bulmakta zorlanıyor.

100 lira civarındaki bir bilet karaborsada bin liraya kadar çıkabiliyor. Sosyal medya üzerinden de zaman zaman pazarlık yürütenler oluyor.

Biletlerin turizm firmaları tarafından topluca satın alınıp tur paketi şeklinde satılması da tepki çekiyor. Önceden toplu alım yapan tur acenteleri, 2 günlük turları bin ila 2 bin liralık bedelle satıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy da Doğu Eskpresi seferlerinin amacının dışında kullanıldığını belirterek duruma tepki göstermişti. 

Ankara ile Kars arasında sefer yapan ve Kırıkkale-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum’dan geçerek Kars'a ulaşan güzergahın uzunluğu bin 310 km. Sefer süresi 24 saat 30 dakikayı buluyor.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU