Bursa'da 65 yaş ve üzeri kişilere sokağa çıkma kısıtlaması getirildi

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 65 yaş ve üzeri kişiler, 10.00-16.00 saatlerinde sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecekler

Fotoğraf: AA

Bursa'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentteki hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayıları, 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorideki oranlarının düzenli takip edildiği bildirildi.

Açıklamada, "İlimizde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00-16.00 saatlerinde sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine, bu saatler dışında kalan saatlerde sokağa çıkmalarının yasaklanmasına karar verilmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca, karantinada olan kişilerin takip süresi içinde ateş veya solunum belirtilerinin gelişmesi durumunda cerrahi maske takarak ve sosyal mesafeye dikkat ederek hastaneye gidiş ve ikametgahlarına dönüşte özel araçlarını kullanabilmelerine karar verildiği aktarıldı.

Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idari para cezası verileceği belirtilen açıklamada, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında adli işlem yapılacağı ifade edildi.

65 yaş ve üstü sokağa çıkma yasağı

Türkiye'de salgının başladığı ilk dönemlerde hükümet, riskli grupta gördüğü 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirmişti.

Kovid-19 vakalarının düşüşe geçtiği dönemde uygulanan yasak, kısıtlamaya çevrilmiş ve vatandaşların belli gün ve saatlerde dışarı çıkmasına izin verilmişti.

65 yaş ve üstüne uygulanacak kısıtlamalar, İildeki salgın vakalarının durumuna göre İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulları tarafından getiriliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU