Alparslan Kuytul beraat etti

Kuytul ve Furkan Vakfı’nın 2 yöneticisi “terör” suçlamalarından beraat etti

Fotoğraf: İHA

Adana'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme" ve "silahlı terör örgütünün propagandasını yapma" suçlamalarıyla hakkında dava açılan vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul ile "terör örgütü propagandası yapma" suçunu işledikleri ileri sürülen 2 vakıf yöneticisinin yargılandığı davada sanıkların beraatine karar verildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanıklar Alparslan Kuytul, Gökhan Y. ile Mahfuz Ç. ve avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, yüklenen suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle sanıkların beraatlerine karar verilmesi yönünde görüş sundu.

Alparslan Kuytul savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddederek, "Beraatine karar verilmesini talep ederim" dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Alparslan Kuytul'un "silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan "terör örgütünün cebir şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde olmaması gözetilerek" beraatine karar verdi. Sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme" iddiasından ise atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraati kararlaştırıldı.

Heyet, diğer sanıklar Mahfuz Ç. ve Gökhan Y'nin de haklarındaki suçlamaların yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerine hükmetti.

Kuytul'dan ilk açıklama

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı, Alparslan Kuytul ve 44 Furkan Gönüllüsü'ne 30 Ocak 2018’de yapılan  operasyon sonrası Alparslan Kuytul 22 ay boyunca tutuklu yargılanmıştı.

Kuytul duruşma sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kıymetli kardeşlerim, bildiğiniz üzere 2,5 yıldır devam eden mahkeme süreci bugün bitmiş oldu. Elhamdülillah beraatla sonuçlandı. Mahkemenin uzamasını isteyenler, 6 konuşmadan bir şey çıkmayacağını anladılar ve bir konuşma daha ilave ettiler. O konuşmadan da bir şey çıkmayacağı anlaşılınca 13 konuşma daha eklediler. Onların da cevabını verdim. Bu şekilde bugüne kadar geldik.

İddianameye eklenen konuşmalar başlangıçta emniyet ve mahkeme aşamasında hiç yoktu, daha sonradan gündeme getirildi. 20 konuşma bittikten sonra derin güçler yeni operasyonlar ile başka dosyalar ilave ettiler. Bu şekilde hiçbir hareket durdurulamaz ve hiçbir yere varılamaz!

Yapılan bu zulümler bizi pişirdi, tecrübemiz ve sabrımız arttı. Faydası oldu, zararı olmadı. Başaramadılar, susturacaklarını zannettiler ama ne beni ne de sizi susturamadılar! Konuşmalarda hiçbir şey olmadığının en büyük delili, savcının bile beraat istemesidir. Normalde savcılar, %99 ceza isterler. Fakat dosya o kadar açık ki savcı bile beraat istedi. Biz bütün konuşmalarımızdan eminiz, hiçbir suç içermemektedir. Ben sadece mazlum insanları savundum. Teröristi veya darbeciyi savunmadım, savunmam da!

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU