Maduro'dan ilk açıklama: Halkı, vatanı korumak için sokağa davet ediyorum

Venezuela'da Guaido destekçisi askerler darbe girişimi başlattı. Guaido da Twitter'dan halka ve askere sokağa çıkma çağrısı yaptı

Venezuela hükümetinin, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıklamasının ardından Maduro'dan ilk açıklama geldi. 

Devlet Başkanı Maduro darbe girişimine karşın halkı sokağa davet etti ve şunları söyledi: 

"Ordu komutanlarıyla konuştum. Komutanlar anayasaya bağlılıklarını ifade ettiler. Halkı, vatanı ve anayasal düzeni korumak için sokağa davet ediyorum"

Bu noktaya nasıl gelindi?

Venezuela'da muhalefet ve iktidar yanlılarının 23 Ocak Çarşamba günü düzenlediği mitingler ülke ve bölge açısından son derece önemli gelişmelere yol açmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet başkanı ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet Başkanı Maduro hükümetine desteklerini yinelemiş, Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini açıklamıştı.

ABD yönetimi, Venezuela'ya bir dizi yaptırım uygulamaya başlamıştı.


AA 

DAHA FAZLA HABER OKU