HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları tutuklandı

Polis, HDP Diyarbakır il ve Yenişehir ilçe binasında 22 Ekim'de arama yapmıştı

Fotoğraf: AA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında 22 Ekim'de parti binalarına düzenlenen polis baskınının ardından gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyyat Ceylan ile Yenişehir İlçe Eşbaşkanları Remziye Sızıcı ve Kasım Kaya, 8 günlük gözaltının ardından bugün savcılığa sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık tutuklanırken, Remziye Sızıcı ile Kasım Kaya ise yurtdışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden alınan arama ve el koyma kararına istinaden, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Çevik Kuvvet ekipleri, HDP il ve ilçe binasında 22 Ekim'de arama yapmıştı.

Arama sırasında çok sayıda belge, kitap afişe el konulmuştu. Her 2 binada yapılan aramada, aralarında HDP İl Başkanı Ceylan ve Yenişehir İlçe Başkanı Sızıcı'nın da bulunduğu 4 partili gözaltına alınmıştı.

 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU