Cardi B'den yeni video: WAP klibinin yapım öyküsü

Pek çok kişi Cardi B’nin dikkat çeken klibininde yer alan dans figürlerini kullanarak hazırladıkları videoları sosyal medyada paylaşmıştı

Cardi B kısa süre önce eşinin gözaltına alınması nedeniyle polislerle karşı karşıya geldiği görüntülerle gündeme oturmuştu (AFP)

ABD’li ünlü rap şarkıcısı Cardi B’nin kısa süre önce yayımlanan ve hayranlarından olumlu tepkiler aldığı "WAP" şarkısıyla ilgili yeni bir video yayımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnternet üzerinden yayın yapan klip portalı Vevo’nun "Footnotes" içeriğine konuşan Cardi B, şarkıda geçen hook’lara (bir şarkıyı çekici hale getirmek ve "dinleyiciyi kulaktan yakalamak" için popüler müzikte kullanılan, genellikle kısa ifadeler, ed.n) dair çekinceleri olduğunu ve hatta bunları geliştirebilmek için diğer sanatçılara sorduğunu söyledi. 

Şarkıcı melodinin kısaltmasına ilham veren sözlerin, "Bundan hoşlanmadım ama başka bir şey bulamadım yani her neyse" olduğunu açıkladı. 

Page Six'in haberine göre Cardi B ayrıca "wet ve gushy" ifadelerinin yer almadığı şarkının daha az müstehcen bir versiyonunu kaydettiğini de söyledi. 

Şarkıcı şarkıya son halini vermeden önce farklı ifadelerin yer aldığı birden fazla versiyonu üzerinde çalıştığını belirtti. Cardi B şu ifadeleri kullandı:

‘WAP’ın orijinal ifadeleri elimdeydi fakat gerçekten sevmemiştim. Bu yüzden onu başka ifadeler üretip üretmeyeceylerini görmek için başka kadın sanatçılara gönderdim. Hakikaten yapamadılar ve ifadelerle etrafta aptalca davranmaya başladım, 'Bak ne diyeceğim, onu bu haliyle tutacağım' dedim. İfadelerin çok fazla 'wet ass pussy' barındırdığını hissediyordum. Sürekli 'pussy, pussy, pussy' der gibi hissettirmişti ve gerçekten sevmemiştim. Bundan hoşlanmadım ama başka bir şey bulamadım yani her neyse. 

Cardi B klibe dair ayrıca şunları söyledi:

Tarzı harikaydı. Süreç gerçekten uzundu. Bilirsiniz koronavirüs her şeyi yavaşlattı. Özellikle Avrupa'dan gelen paketler çok geç ulaştı.

Kendi solo bölümümü çok sevdim. Ortalığı kavuracağını biliyordum, oda çita deseniyle kaplıydı.

Farklı şeyler yapan ve farklı geçmişleri olan farklı kadınlar istedim. Kadın rapçiler, modeller, İspanyol sanatçılar istedim. Ve bu kızların zaman ayırıp klibi yapmasından minnettarım. 

Klipte Kylie Jenner, Normani, Rosalia gibi isimler yer alıyor.

Klibin yönetmeni Colin Tilley ise videoda pek çok görsel referans kullandığını belirtti. Tilley, "Büyük bir Tim Burton hayranıyım. Her zaman çocuk kitaplarından esinlenirim" dedi.

 

Independent Türkçe, Page Six

DAHA FAZLA HABER OKU