Bakan Çavuşoğlu: Şu anda Paris Büyükelçimizin geri çağrılmasına gerek yok

Charlie Hebdo'ya başlatılan soruşturma ile ilgili açıklama yapan Çavuşoğlu, "İçeride soruşturma başlatıldığı gibi, gerek Fransa gerekse uluslararası düzeyde diplomatik ve hukuki süreci takip edeceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun yayımladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karikatürüyle ilgili, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Dergiye yönelik Türkiye'de soruşturma başlatıldığını anımsatan Çavuşoğlu, "İçeride soruşturma başlatıldığı gibi, gerek Fransa gerekse uluslararası düzeyde diplomatik ve hukuki süreci takip edeceğiz" dedi.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi'nin çağrılıp çağrılmayacağına ilişkin bir soru üzerine de Çavuşoğlu, "Büyükelçimizin çağrılmasına gerek yok. Zaten telefonla sürekli istişare halindeyiz. Şu anda geri çağrılacak bir durum yok." diye konuştu.

Çavuşoğlu, İdlib saldırılarına ilişkin başka bir soruya ise kendisinin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İdlib, Dağlık Karabağ ve diğer konuları telefonda görüştüklerini söyledi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU