Macron'un fotoğrafına basıp içeri girebiliyorlar

Suriye'de Hz. Muhammed'e hakarete tepki gösteren bir market sahibi dükkanının girişine Macron'un fotoğrafını koydu. Girmek isteyenler Macron'un fotoğrafına basıp geçmek zorunda

Fransız Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürüne ve bunu Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un desteklemesine dünya genelinde tepkiler gelmeye devam ediyor.

Tepkilerin bir adresi de Suriye. 

Halep'e bağlı Azez kentinin Siccu Mahallesi'nde bir market sahibi, dükkanının girişine Macron'un fotoğrafını ve Fransa bayrağı koydu.

Dükkana girmek isteyenler, Fransız liderin yüzüne basarak geçiyor. 

Bölge sakinlerinden Mahmut Hilel, İslam dininin peygamberine yönelik yapılan hakarete Suriye'de büyük bir tepki oluştuğunu söyledi.

Geçen hafta İstanbul'da bir grup Suriyeli sığınmacı, Hz. Muhammed'e hakaret edilmesine karşın bir araya gelerek protesto etmişti. 

Türkiye'deki Suriyelilerden Macron'a tepki

Türkiye'deki Suriyeli sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek kurduğu Suriye Çözüm Masası, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Fransızların peygamberimize karşı yapmış oldukları saygısızlık, İslam alemini en derin şekilde yaralamıştır. Fransa Cumhurbaşkanı Macron tüm ahlaksızlığa demokrasi adı altında destek vermiştir" denildi. 

"Çözüm Masası", buna sessiz kalınamayacağına belirtti ancak Kovid-19 pandemisini de hatırlattı.

"Pandemi sürecinde hastalığın yayılmaması adına tüm sosyal faaliyetler askıya alınmıştır" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bilindiği üzere Türkiye'de yapılan protestolar gerekli mercilerden izin alınarak yapılmaktadır. Asayişin sağlanabilmesi ve olağan bir kaosun yaşanmaması adına tüm Suriyeli gençlerimize her hangi bir durumda ilk etapta bizlerle irtibata geçmelerini hatırlatırız.

Bu ülkenin huzur ve ferahı konusunda Türk halkının olduğu gibi Suriye halkının da hassas davranması gerektiğini bir kez daha hatırlatır tüm halkımıza sağlıklı günler dileriz.

Bazı ülkelerde boykot başladı

Bazı Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde Fransız ürünlerine boykot da başladı.

Sivil insiyatifle yapılan bu boykota çok sayıda büyük market katılıyor.

Ayrıca Irak, Lübnan, Yemen, Filistin, Bahreyn, Libya ve Tunus'ta da Macron aleyhine protesto gösterileri gerçekleştirildi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU