Lira değer kaybedince... İngiliz turist bu yıl Türkiye’ye yöneliyor

Türkiye, Türk lirasının değer kaybı nedeniyle İngilizlerin bu yaz en çok tercih edeceği 2. ülke

Türkiye 2019'da İngiliz turistlerin en çok tercih ettiği 2. ülke 

İngiliz Turistlerin bu yılki tatil tercihleri Yunanistan, Portekiz ve Hırvatistan’ı geride bırakan Türkiye’den yana olacak.  

Ünlü Seyahat Firması Thomas Cook’un 2019 raporuna göre, Türkiye İngilizlerin yaz tatili tercihleri sıralamasında Yunanistan’ın yerini alarak İspanya’dan sonra 2. sıraya yerleşti.

Cook’un Türkiye, Tunus ve Mısır da dahil olmak üzere euro kullanılmayan bölgelere sattığı tatil rezervasyonu oranı bir yıl öncesine göre yüzde 24 arttı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İngiliz turistin Türkiye’ye bu yıl daha fazla yönelmesinde euro’nun TL karşısında değer kazanması ana faktör olarak değerlendiriliyor.

Thomas Cook’un geçen yılki raporunda, Türkiye’ye tatil talebinin 2017’ye göre yüzde 70 arttığı belirtiliyordu.

Öte yandan, Thomas Cook Havayolları da uçaklı Türkiye tatili rezervasyonlarının geçen yaza göre yüzde 27 arttığını açıkladı.    

Türkiye, Mısır ve Tunus dışında İngiliz turistin en çok tercih ettiği euro kullanılmayan bölgeler; “yeni popüler destinasyonlar” arasında gösterilen Meksika ve ABD’nin San Francisco ile Las Vegas şehirleri oldu.

 

 

Turistlerin satın aldığı tatil paketlerinin her şey dahil olmasına daha çok önem verdiğini belirten şirket bu oranın da geçen yıla oranla yüzde 3 artarak yüzde 66’ya ulaştığını belirtti.    

“Her şey dahil paketlerin kişiyi daha güvenli ve huzurlu” hissettirdiğini açıklayan Thomas Cook, bu tür tercihlerin giderek artacağının altını çizdi.

Cook, her 4 tatil paketinden birini 18-35 yaş arası turistlerin satın aldığını belirterek, geçen 5 yılda bu oranın yüzde 50 arttığını söyledi.

Şirketin 2019 rezervasyonlarının neredeyse yarısının euro bölgesi dışındaki tatil yerleri için yapıldığı belirtiliyor.

 

  

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU