Bakan Selçuk: Uzaktan eğitimi sadece salgın döneminin geçici bir tedbiri olarak görmüyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimi sadece salgın döneminin geçici bir tedbiri olarak görmediklerini açıkladı. Selçuk, ara tatilde eğitim olacağı yönündeki iddialar için de “Şu anda böyle bir çalışmamız yok” dedi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Giresun’da Ülper Şehit Ümit Kılıç Yatılı Bölge Okulu’nda açıklamalarda bulundu. 

Ülper Şehit Ümit Kılıç Yatılı Bölge Ortaokulunu ziyaret ederek Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal’ın katkısıyla temin edilen tablet bilgisayarların teslim töreninde konuşan Bakan Selçuk, uzaktan eğitim hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Ziya Selçuk,"Dünyada 3 televizyon kanalı kurarak salgın döneminde eğitim hizmeti verebilen 3-4 ülkeden biriyiz. Bunun da ötesinde EBA altyapısında 2 milyon canlı ders verebilme kapasitemiz var ve büyük bir ivme kazandı. Dünayda eğitim-öğretimle ilgili bütün siteler içerisinde EBA bu hafta birinci oldu. Bundan iki ay önce 3. sıradaydı, şimdi birinci sıraya geldi. Bundan da büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.

Aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçildiğini hatırlatan Bakan Selçuk şunları söyledi:

İster uzaktan, ister yüz yüze eğitim olsun normal eğitim döneminde de uzaktan eğitimin altyapısını kullanmaya  devam edeceğiz. Büyük bir çalışma devam ediyor. Çünkü biz uzaktan eğitimi sadece salgın döneminin geçici bir tedbiri olarak görmüyoruz.

"Ara tatilde eğitimle ilgili bir çalışmamız şu anda yok"

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, gazetecilerin ara tatil döneminde ve hafta sonlarında eğitim yapılacağı  yönündeki iddialarla ilgili sorusu üzerine, "Ucu açık bir senaryodan bahsetmiştik. Biz bugünlerde de önümüzdeki haftalarda da bu seyre bakıp, bilimsel verileri dikkate alıp ara tatatilde eğitim yapılıp yapılmayacağı ya da cumartesi günü eğitim yapılıp yapılmayacağı konusunda da net bilgileri paylaşacağız. Ama şu haliyle böyle bir çalışmamız şu anda yok" dedi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU