Albayrak: Aldığımız aksiyonlar ekonomik güven endeksini artırmaya devam ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomik güven endeksinin nisanda yükselmesinin ardından Twitter hesabından açıklama yaptı

Fotoğraf: AA

Ekonomik Güven Endeksi'nin mart ayında yüzde 81,9 iken nisanda 84,7'ye yükselmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. 

Albayrak açıklamasında "Ekonomide aldığımız aksiyonlar Ekonomik Güven Endeksini artırmaya devam ediyor. Ocak’tan beri süren artış, güçlü toparlanmanın da göstergesi. İnşaallah 2. çeyrekten itibaren uygulayacağımız politikalar ve Yapısal Dönüşüm Adımları ile daha yüksek seviyeleri yakalayacağız" dedi. 
 


TÜİK verilerine göre ekonomik güven endeksindeki artış, tüketici, reel kesim (imalat sanayi) ve hizmet sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.

Nisanda Tüketici Güven Endeksi 63,5 değerine, reel kesim güven endeksi 100 değerine ve hizmet sektörü güven endeksi 83,1 değerine yükseldi. Aynı dönemde perakende ticaret sektörü güven endeksi 90,6 değerine, inşaat sektörü güven endeksi ise 53,9 değerine geriledi.

100’ün altındaki oranlar ekonomik güvenin kötü olduğunu gösteriyor.


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU