Martin Scorsese’nin ikinci Bob Dylan belgeseli Haziran'da yayında

12 Haziran’da Netflix’te yayınlanacak belgeselde Dylan’ın 1975’te çıktığı Rolling Thunder Revue (Gürleyen Yıldırım Revüsü) turnesi ele alınıyor

Müzisyen Bob Dylan'ın hayatından bir kesitin belgesel film haline getirildiği yapım Netflix'te gösterilecek. Belgeselde turnede Dylan’a eşlik eden isimlerden olan şarkıcı ve söz yazarı Joan Baez de yer alacak / Fotoğraf: Pixabay

10 yılı aşkın çalışmanın ürünü olan Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story, ABD'li yönetmen Martin Scorsese'nin ikinci Dylan belgeseli olma özelliği taşıyor.

Filmde rol alacağı açıklanan isimler arasında Joan Baez, Allen Ginsberg ve Sam Shepard bulunuyor.

1975'teki turnede Dylan’a şarkıcı ve söz yazarı Joan Baez, Roger McGuinn ve Ramblin’ Jack Elliott, Bob Neuwirth ve Allen Ginsberg gibi isimler eşlik etmişti. 

 

 

 

Joni Mitchell ve Ringo Starr da turne kapsamındaki bazı konserlere katılanlar arasındaydı.

 

 

12 Haziran’da yayınlanacak film için vizyon tarihinden bir gün önce (11 Haziran) aralarında Londra, Paris, Washington, Los Angeles, New York ve Sydney gibi kentlerin bulunduğu salonlarda özel gösterim düzenlenecek.

7 Haziran’da ise turne sırasındaki kayıtlardan oluşturulan bir set yayınlanacak.

14 CD ve 148 şarkının yer aldığı set, 1975’teki turnede kaydedilmiş 5 performansın yanı sıra daha önce yayınlanmamış prova kayıtlarını kapsıyor.

Oscar ödüllü Martin Scorsese, 2005'te de No Direction Home (Eve Dönüş Yok) isimli belgeselde şarkıcı Bob Dylan'ın yaşamını işlemiş, sanatçının 20. yüzyıl Amerikan popüler müzik ve kültürüne olan etkisini konu edinmişti. 

Film, Ocak 1961’de Dylan’ın New York’a gelmesi ile 1966’daki motosiklet kazası sonrasında gerçekleştirdiği turdan müziği bıraktığı döneme odaklanıyor.

1942 ABD doğumlu yönetmen Martin Luciano Scorsese, Akademi Ödülü, BAFTA ve Altın Küre sahibi.

 

 

 

1997 Amerikan Film Enstitüsü tarafından verilen AFI Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görülen Scorsese, 2007'de Köstebek isimli filmi ile "En İyi Yönetmen" dalında Oscar ödülünün sahibi olmuştu.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU