UFO avcıları, NASA'nın fotoğrafında uzaylıların antik yapılarını gördüklerini iddia ediyor

NASA’nın paylaştığı fotoğrafta yüz şeklini andıran küçük bir yapı olduğu öne sürüldü

UFO avcıları NASA'nın yeni fotoğrafındaki bazı detayların uzaylı yapılarına işaret ettiğini öne sürdü (NASA)

NASA’nın çektiği fotoğrafın sol üst köşesindeki kayalık alan bazıları tarafından kusursuz bir insansı kafaya benzetildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fotoğrafta bahsi geçen kayanın geniş alınlı bir kişiye benzediği ve göz oyuntusuna sahip olduğu ifade edildi. Ayrıca kulağın bulunması gereken yerde de hafif oyuntular olduğu belirtildi. 

Uzaylılarla ilgili tuhaf iddialarıyla gündeme gelen Scott Waring söz konusu iddianın da sahibi. Waring, son derece spekülatif keşfini UFO Sightings Daily sitesinden duyurdu. 

Express'in haberine göre Waring şu ifadeleri kullandı:

Mars’ta bir yüz buldum ama bunun çenesinde bir kapı aralığı bulunuyor. Yüz insan yüzüyle bir miktar benzer fakat burun, tek burun deliğiyle daha küçük ve kulaklae çok daha büyük. Esas fotoğraf Gigapan’la çekilmiş ve Mars’ı olduğu gibi görmek için onu orijinal rengine döndürdüm.

NASA sık sık fotoğrafların altına onların yanlış renklere yerleştirildiğini söylüyor. Neden? Hiçbir zaman açıklamıyorlar.

Bu insanlara kızıl gezegenin kırmızımsı kahverengi görünümünde olduğu hissini veriyor. Bu yüz 1 metre genişliğinde ve kapı onun dörtte biri kadar.

Onu yaratan ve içinde yaşayan yaratıklar küçüktü ama belirgin biçimde çok zekiydi. Filmlerin gösterdiği gibi büyük insan yiyen yaratıklara benziyor gibi görünmüyorlar di mi?

Fakat Mars’ta uzaylılar olduğunu en ateşli biçimde düşünenler için bile bu sadece Kızıl Gezegen’in yüzeyinde bulunan bir kaya parçası gibi görünüyor. 

Öte yandan NASA yaptığı açıklamada, “Pareidolia insanların bulutlarda, kaya oluşumlarında ya da alakasız nesnelerde ya da verilerde tanınabilir şekiller gördüğü psikolojik bir durum. Bunun Dünya’da ve uzayda pek çok örneği var” ifadelerin kullanmıştı. 

 

Independent Türkçe, Express

DAHA FAZLA HABER OKU