50 Cent, Trump'ı destekleme gerekçesini açıkladı: Biden'la 20 Cent olmak istemiyorum

Ünlü rapçi, hayranlarını, siyahi seçmenleri kendi tarafına çekmeye çalışan ABD Başkanı'na oy vermeye çağırdı

50 Cent yaptığı paylaşımla ABD başkanlık seçimlerinde tercihini duyurdu (AFP)

Rapçi 50 Cent, ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Donald Trump'ı desteklediğini açıklarken, tercihini Demokrat Joe Biden'dan yana kullanmama nedenini de izah etti.

Asıl adı Curtis James Jackson III olan 45 yaşındaki şarkıcı, Twitter'da yaptığı paylaşımda, yüksek vergi planları sebebiyle Biden'ı istemediğini vurgulayarak "Evet, 20 Cent olmak istemiyorum. Yüzde 62 çok, çok kötü bir fikir. Sevmedim bu işi!" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden'ın planının New York'ta en çok kazanan kişiler için vergi oranını toplamda yüzde 62'ye kadar çıkarabileceğini aktaran bir haberin ekran görüntüsünü de paylaşan 50 Cent, hayranlarını Trump için oy vermeye çağırdı.

50 Cent'in 3 Kasım'da yapılacak seçimlere sayılı günler kala Trump'a verdiği destek, Cumhuriyetçi adayın siyahi seçmenlerden oy toplama çabalarının hız kazandığı bir sırada geldi.

Trump'ın 2017'de çıkardığı ve bireyler için federal vergi üst limitini yüzde 39,6'dan 37'ye indiren yasayı tersine çevirmek isteyen Biden, yılda 400 bin dolar ya da fazla gelir elde eden kişiler ve şirketler için vergi oranlarını artırmayı hedefliyor.

 

Independent Türkçe, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU