Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "Fikri iktidarımızı tesis edemedik" tepkisi: Senin fikri iktidarın Orta Çağ'dan geri

"Askıda ekmek" kampanyasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "18 yılın sonundaki rezilliği bundan daha iyi dünyaya anlatamazsınız. Sayın Bahçeli'ye yürekten teşekkür ediyorum" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi'nin açılış töreninde söylediği "Fikri iktidarımızı hala tesis edemedik" sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sayın Erdoğan, senin fikrin Orta Çağ fikri bile değil. Sen ondan bile geridesin" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Sen kendi iktidarını korumak için nasıl olur da 83 milyon benim söylediğimi tekrar ederse ve onların çocukları 18 yaşına geldiğinde bana oy verirse fikri iktidar gerçekleşmiş olur. Böyle bir dünya yok. Düşünceye bakın siz. 4+4+4 ü getirdin. Eğitimde reforma ihtiyaç var diyorsun. Her bakan yeni bir reform yaptı, ne oldu sonuç? Düşlediği eğitim sisteminin, fikri iktidarın gerçekleşme şansı kocaman bir sıfırdır.

"Erdoğan'ın fikri iktidarında tefecilere hizmet var"

Ülkede 3 milyon 37 bin öğrencinin internet erişimi olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Türk Telekom'u götürdün Hariri ailesine peşkeş çektin. İnsanda biraz sıkılma olur. Tonlarca para var ama öğretmene yok, ihtiyaç sahibi aileye yok" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

O gençler 2023'te sandığa gelecekler, kimden hesap soracaklarını hep beraber göreceğiz. Onların haklarını ve hukukunu nasıl yediğini o çocuklar bilmiyorlar mı? Senden de benden de iyi biliyorlar. Beylerin fikri iktidarında tefeciye hizmet etmek vardır. Tefecilere para ödemek yerine 83 milyona 48 bin 732 lira para ödenebilirdi.

Bahçeli'ye "askıda ekmek" eleştirisi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin başlattığı "askıda ekmek" kampanyasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Geldiğimiz nokta askıda ekmek. Projeye bakın Allah aşkına, ne proje ama. Çağ açan bir proje. 18 yılın sonundaki rezilliği bundan daha iyi dünyaya anlatamazsınız. Sayın Bahçeli'ye yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

"Gençler geleceğini yurtdışında aramak istiyor"

Gençlerin, Türkiye'den umudunu kestiğini savunan Kılıçdaroğlu, "18 yıldır iktidardalar. Öyle bir genç kuşak yetiştirdiler ki, geleceği Türkiye'de değil yurtdışında arayan kuşak" dedi.

Kılıçdaroğlu, gençlerle ilgili yapılan bir anketten de veriler payalarak, "Mayıs 2020'de yapılan bir ankette gençlerin yüzde 62,5'i imkanı olsa yurtdışına gitmek istiyor. Bu tablonun sorumlusu kim? Bundan daha büyük beka sorunu olur mu? Erdoğan'ın ve beslemelerinin sayesinde geleceklerini yurtdışında arıyorlar. Bunlar da ahlak var mı? 18 yıldır bu ülkede yaşayan 83 milyonun burnundan getirdiniz" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'ın Türkiye boykotu

Suudi Arabistan'da Türk mallarına karşı başlatılan boykot çağrılarına ilişkin de yorumlarda bulunan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Dosttuk için bayrakları bile yarı yarıya indirdik. Çıkıp Suudi Arabistan'a bir şey diyebildiler mi? Cezayı Erdoğan çekse tamam, bu ülkenin sanayicisinin, üreticisinin ne günahı var? Bütün bunlara rağmen 23 Eylül'de Suudi Arabistan milli günü kutlu olsun diye havaalanlarına afiş asıyorlar. Şu kişiliksizliğe bakın Allah aşkına.

"Keşke kabile devleti olsaydık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim tartışmaları için kullandığı "Biz kabile devleti değiliz" sözlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Kabile devletinin ne olduğunu bilmiyor. Kabilede bir gelenek, örf vardır. Biz kabile devletinden daha da gerideyiz adam bunun farkında değil. Gelenek, görenek, Anayasa, adalet kaldı mı? Hayır. Keşke kabile devleti konumunda olsaydık. Hiç değilse oturur tartışırdık. Sen Anayasa'yı ihlal eden adamı yakında Yargıtay'a, AYM'ye üye yapacaksın. Yalandan fikri iktidar olunmaz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU