Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: Aşireti Ankara'da kurmuşsanız, taşrada ne arıyorsunuz?

Gelecek Partisi lideri “Cumhurbaşkanlığı makamıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında kayınpeder damat ilişkisi olduğunu” ifade etti

Fotoğraf: Gelecek Partisi Basın Birimi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti üyelerine yönelik "Yakınlarınızı atayarak aşiretleşmeyin" uyarısını, "Aşireti Ankara’da kurmuşsanız taşrada ne arıyorsunuz siz?" ifadeleriyle eleştirdi.

Davutoğlu, partisinin il başkanları toplantısında konuştu.

Erken seçim konusunda, "Ülkede vatandaşlarımız sefalet içindeyse yolsuzluk diz boyuysa, ülkenin onuru dışarıda yerle bir edilmişse biz her gün erken seçim istemeye devam edeceğiz" diyen Davutoğlu şunları kaydetti:

Aşiret mi diyorsun? Etrafa telkinde bulunmak ama gereğini yapmamak size ait bir meseledir. Hem Cumhurbaşkanlığı makamıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında kayınpeder damat ilişkisi olacak, bakan Türk ekonomisini yerin dibine sokmasına rağmen hala orada oturabilecek sonra da İlçe başkanlarına, il başkanlarına, teşkilat mensuplarına  ‘aşiretleşmeyin’ diyeceksiniz, aşireti Ankara’da kurmuşsanız taşrada ne arıyorsunuz siz? Ele verir talkını kendi yutar salkımı diye bir ifade var. Böyle şey olmaz. Güven kalmaz o zaman. Size kendi başkanınız dahi güvenmez.

"Milleti ekmeğe muhtaç ettiler"

“Bahçeli nihayet Serok Ahmet diye saldırır, her gün ithamlarda bulunur, en sonunda aklına memleketin hayrına bir proje gelmiş” ifadelerini kullanan Gelecek Partisi lideri, “Ak Parti ne diyorsa onu meşru kılmaktan, yolsuzluklar konusunda saatini 17-25 Aralık’a ayarlamıştı, kendisiyle koalisyon görüşmelerine gittiğimiz de ilk şartı açıklığa kavuşmasıydı. O günden bu yana devletin her yerine yolsuzluk bulaştı, Bahçeli’nin sesi çıkmaz. Ve nihayet sesi çıktı ‘Askıda Ekmek Projesi’ getirdi. Çok büyük bir proje önemli bir proje, hem askı hem ekmek. Bir de yanına katık verse iyi olacaktı ama olmadı. Bu çok acı bir itiraftır. Millet ekmeğe muhtaç demektir. Millet ekmeğe muhtaçsa Bahçeli’ye düşen askıda ekmek teklifinde bulunmak değil, ortağı olan AK Parti Genel Başkanı’na dönüp ‘Milleti ekmeğe muhtaç etmeyin’ demesidir. Ama o ayrıştırma ile kutuplaştırma ile uğraşıyor. O halkımızın önemli bir kesimin kullandığı dil ile uğraşıyor bu bölücülüktür” diye konuştu.

“Böyle bir siyasetçiye halkın güvenmesi mümkün mü?”

“Erdoğan, geçen hafta çok net bir ifade kullandı ve dedi ki ‘Erken seçim söz konusu değil, erken seçimden bahsetmek kabile devleti anlayışını yansıtmaktır” ifadelerini hatırlatan Davutoğlu, “1 Kasım 2015’te Başbakan seçildiğimde Türkiye demokrasisinde alınan en yüksek oy ile 4 yıl seçim yok diye gündeme geldi ama 6 ay sonra 4 yılı karartan bir parti içi darbe bize karşı yapıldı” dedi.

Davutoğlu şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanı’na halk inanır mı? Biz söylesek inanır bakın söyleyeyim. Peki halk inanır mı? Siz daha 2 yıl önce 2018 Mart ayında erken seçimden bahsetmek vatana ihanettir demişsiniz, ortağınız sayın Bahçeli ile birlikte ama Nisan’da Bahçeli erken seçim yapılması lazım demiş Mayıs’ta seçim kararı alıp Haziran’da seçime gitmişsiniz. Böyle bir siyasetçiye halkın güvenmesi mümkün mü? Siyasal sisteme güvenmesi mümkün mü? Halk bu kadar tecrübeden sonra son olarak da bu tecrübeden sonra her an seçim olacakmış gibi tetikte bekler. Güvensizdir. Seçim demek ister istemez bazı yatırımların ertelenmesi demektir. Tedbirli davranmak demektir. Bunu halk yapar. Devletin bütün sistemini çökertmişsiniz sonra kabile devletinden bahsediyorsunuz. Cumhurbaşkanı, bazen psikolojik olarak sizin altında bunlar yer eder. Bir şeyden kaçtığı zaman insan onu zikreder veya buna kapıldığı zaman sürekli dilindedir. Kabile devleti buradan bizim de erken seçimden bahsetmemizden rahatsızlık duydu. Ülkeyi doğru dürüst yönetsinler, erken seçimden kimse bahsetmez, ülkede vatandaşlarımız sefalet içindeyse yolsuzluk diz boyuysa, ülkenin onuru dışarıda yerle bir edilmişse biz her gün erken seçim istemeye devam ediyoruz diyeceğiz. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU