TBMM Başkanı Şentop’tan "Açlık grevindeki HDP’li Leyla Güven’i ziyaret edin" çağrısına yanıt

Mustafa Şentop, Leyla Güven'i ziyaret etmeyi doğru bulmadığını söyledi

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven

170 günü aşkın süredir açlık grevinde olan HDP Milletvekili Leyla Güven’i ziyaret çağrısı HDP Van Milletvekili Tayip Temel’den gelmişti.

Temel, “Sayın Mustafa Şentop’a çağrı yapıyorum. Leyla Güven ölüm sınırına gelmiş, kötü bir sonuçla karşı karşıya kalması an meselesi. Sayın Şentop’un başkanı olduğu TBMM’nin bir üyesidir Güven. Sayın Şentop, Leyla Güven’i evinde ziyaret edip talebini dinlemeli. Bu konuda eğer varsa görüşü, düşüncesi, bunu paylaşmalı” demişti. 

 

şentop.jpg
TBMM Başkanı Mustafa Şentop

 

CNN Türk TV’de katıldığı programda konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a, Temel’in çağrısı soruldu. Şentop, açlık grevi eylemini mantıksız bulduğunu ve ziyareti doğru bulmadığını söyledi. 

Güven’in “mahkum olmuş terörist başının talepleri” için açlık grevi yaptığını belirten Şentop, “Bu doğru bir şey değil. Bir siyasetçi kendi durumuyla, kendi talepleriyle ilgili bir eylem yapabilir. Bu doğrudur anlamında demiyorum. Bu anlaşılabilir bir şeydir. Fakat onun talepleri çok daha farklı talepler. Kendisine mahsus değil bir başka mahkumla ilgili talepler” dedi. 

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven “Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması” talebiyle açlık grevi eyleminde. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU