Game of Thrones'un yaratıcıları dizinin neden erken bittiğini açıkladı

Sevilen dizi hem HBO hem de George R. R. Martin daha uzun sürmesini istemesine rağmen 8. sezonda sona ermişti

Özellikle Daenerys karakterinin son sezondaki dönüşümü pek çok hayranı şaşkına uğratmıştı (HBO)

George R. R. Martin’in kitaplarından uyarlanan Game of Thrones pek çok hayranın daha uzun sürmesini istemesine rağmen, dizinin yaratıcıları David Benioff ve D. B. Weiss yapımın 8. sezonda sonlanması kararı aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Benioff ve Weiss’ın bu kararı 8. sezonda pek çok hikayenin ve sahnenin hızlıca toparlanmasına yol açmış bu da hayranları ciddi biçimde sinirlendirmişti. Dizi finalini beğenmeyen hayranlar imza kampanyası başlatarak 8. sezon finalinin yeniden çekilmesini talep etmişti. 

James Hibberd’ın yeni kitabı Fire Cannot Kill a Dragon: Game of Thrones and the Official Untold Story of the Epic Series’de (Ateş Ejderhayı Öldüremez: Game of Thrones ve Destansı Dizinin Anlatılmamış Resmi Hikayesi) David Benioff verdikleri karara dair şunları söylüyor:

Gereğinden uzun süre ekranlarda kalan bir dizi olmasını istemedik. Kitaplarda ve dizide sevdiğimiz şey hızlanma ve bir şeye doğru ilerleme duygusuydu. 10 sezonluk bir diziye dönüştürmek isteseydik, altın kazı boğardık. İnsanların üzerinde çalıştığı ve biraz daha uzun sürmesini istediği bir noktada kesmek istedik.

Dizinin finalinde Daenerys’in "Çılgın Kraliçe"ye dönmesinin ardından Jon Snow’un kollarında ölmesi ve Bran’ın Kral ilan edilmesi tepki çeken unsurlar arasında yer alıyordu. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU