TİP Milletvekili Barış Atay'a düzenlenen saldırıyla ilgili iddianame düzenlendi

İddianamede şüphelilerden birinin 3 yıl 10 aya kadar, diğer ikisinin ise 18 aya kadar hapsi istendi. Ayrıca, saldırının örgütlü olduğu yönündeki şikayet hakkında takipsizlik kararı verildi

Fotoğraf: TBMM

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay'a 30 Ağustos'ta düzenlenen saldırıyla ilgili iddianame düzenlendi.

İddianamede, 3 şüpheliden birinin 3 yıl 10 ay, diğer ikisinin 18 aya kadar hapsi istendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Örgüt iddiasına takipsizlik

Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, şüphelilerden Ö.C. hakkında 3 yıl 10 aya kadar, diğer iki şüpheli hakkında ise 18 aya kadar hapis cezası istendi.

Şüphelilerden Ö.C. hakkında kamu görevlisine hakaret ve kamu görevlisine karşı yaralama, diğer iki şüphelinin ise kamu görevine karşı yaralama suçunu işlediklerinin belirtildiği iddianameden bir gün önce ise, düzenlenen saldırının örgütlü olduğu yönündeki şikayet hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

"Kimliğini bilmiyorduk beyanına itibar edilemez"

Saldırganların, "Barış Atay'ın kim olduğunu bilmiyorduk" şeklindeki savunmalarına da değinilen iddianamede, "İstikrarlı beyanlara göre 'şerefsiz vatan haini' şeklinde bağrılması hususları dikkate alındığında şüphelilerin müştekinin kimliğine dair bilgileri bulunmadığı yönündeki savunmalarına itibar edilemeyeceği, soruşturma kapsamında toplanan delillere göre şüphelilerin iştirak halinde Kamu Görevlisine Karşı Yaralama suçunu işlerine ve şüpheli Ö.C.'nin ayrıca Kamu Görevlisine Karşı Hakaret suçunu işlediğine dair kamu davası açılmasını gerektirecek yeterlilikte şüphe oluştuğu anlaşılmıştır" denildi. 

Ayrıca, şüphelilerden Kenan Tever hakkında ise takipsizlik verildi. 

Ne olmuştu? 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile sosyal medya üzerinden yaşadığı tartışmadan hemen sonra İstanbul'un Kadıköy ilçesinde saldırıya uğrayan Barış Atay, darp edilmişti. Barış Atay, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, Süleyman Soylu'yu suçlamıştı.

Ö.C., Ç.B. ve Ç.H.Ç. isimli şüpheliler, Barış Atay bir arkadaşıyla birlikte sokakta yürürken düzenledikleri saldırıdan 2 gün sonra gözaltına alınıp tutuklanmıştı. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU