Mona Lisa turistleri hayal kırıklığına uğratıyor

Ankete katılanların yüzde 86'sı tablonun beklentilerini boşa çıkardığını söyledi

Tablonun sergilendiği Paris’teki Louvre Müzesi de hayal kırıklığı yaratan turistik yerler listesine girdi / Fotoğraf: The Independent

Sarah Young – The Independent

Leonardo da Vinci’nin ünlü Mona Lisa tablosu, bir hava yolu şirketinin yaptığı ankette en çok hayal kırıklığı yaşatan turistik cazibe merkezi seçildi.

Anket çalışmasına katılan 2 bin İngiliz’in yüzde 86’sı, 16. yüzyılda resmedilen ünlü portrenin beklentilerini boşa çıkardığını söyledi.

Tablonun sergilendiği Paris’teki Louvre Müzesi de hayal kırıklığı yaratan turistik yerler listesinde 9. sırada yer aldı.

Soğuk Savaş döneminde Doğu ve Batı Berlin arasındaki Charlie Kontrol Noktası (Checkpoint Charlie) isimli sınır geçişi turistlerde düş kırıklığı yaratan 2. turistik mekan seçildi. Ankete katılanların yüzde 84'ü bu tarihi geçiş kapısını beğenmediklerini söyledi. Brüksel'de bulunan İşeyen Çocuk (Manneken Pis) isimli bronz çıplak erkek çocuğu heykeliyse listenin 3. sırasında yer aldı. Heykel turistlerin yüzde 80’inin hiç ilgisini çekmedi.

Tatilciler ayrıca Paris’teki Moulin Rouge isimli gece kulübü ve Eyfel Kulesi, Roma’daki İspanyol Merdivenleri ve Trevi Çeşmesi, Kopenhag’taki Küçük Deniz Kızı (The Little Mermaid) heykeli ve İtalya’daki Pisa Kulesi’den etkilenmediklerini belirtti.

Buna karşılık en çok arzu edilen turistik cazibe merkeziyse katılımcıların yüzde 75’inin onayını alan İzlanda Kuzey Işıkları oldu. Bunu yüzde 63'le İtalya’daki Como Gölü ve yüzde 60'la Yunanistan’daki Santorini Adası takip etti.

Diğer favori turistik yerler arasında İsviçre’deki Alpler, Yunanistan’ın pembe kumlu Elafonissi Plajı, İtalya'daki Cinque Terre bölgesi ve Hollanda’daki lale tarlaları bulunuyor.   

Ankette ayrıca katılımcıların yüzde 55’inin Instagram’da gördükleri fotoğraflardan esinlendikten sonra yurt dışı seyahatleri için rezervasyon yaptırdığı ortaya çıktı.

Seyahat edenlerin yaklaşık 3’te biriyse yurt dışında tatil yeri seçerken, tatil fotoğraflarının Instagram’da ne kadar iyi görüneceğini hesaba katmanın en büyük öncelikleri olduğunu belirtti.

 

 

En çok hayal kırıklığı yaşatan 10 turistik cazibe merkezi

- Mona Lisa tablosu, Paris

- Charlie Kontrol Noktası (Checkpoint Charlie), Berlin

- Moulin Rouge gece kulübü, Paris

- Küçük Deniz Kızı (The Little Mermaid) heykeli, Kopenhag

- Eyfel Kulesi, Paris

- İspanyol Merdivenleri, Roma

- Trevi Çeşmesi, Roma

- Louvre Müzesi, Paris

- Pisa Kulesi, İtalya

En çok görülmek istenen ilk 10 turistik cazibe merkezi

- Kuzey Işıkları, İzlanda

- Como Gölü, İtalya

- Santorini Adası, Yunanistan

- Alpler, İsviçre

- Elafonissi Ada’sının pembe kumları

- Cinque Terre, İtalya

- Akropolis ve Parthenon, Atina

- Kolezyum, Roma

- Lale tarlaları, Hollanda

- Benagil Deniz Mağarası, Portekiz

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU