İstanbul Valiliği: Bir tiyatro oyununun terör örgütü propagandasına dönüştürülmesi kabul edilemez

"Bêrû" (Yüzsüz) adlı Kürtçe tiyatro oyununun yasaklanmasıyla ilgili açıklama yapan valilik, Hangi dilde olursa olsun, terör propagandası yapılmasına müsaade edilmeyeceğini söyledi

Fotoğraf: Twitter

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde sahnelenecek olan "Bêrû" (Yüzsüz) adlı Kürtçe tiyatro oyununun yasaklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, oyunun Kürtçe olduğu için değil terör propagandası yapıldığı gerekçesiyle yasaklandığı belirtildi.

Hangi dilde olursa olsun, terör propagandası yapmanın kanunlarda yasak olduğu ve bu tür girişimlere müsaade edilmediğinin vurgulandığı açıklamada, "Bir tiyatro oyununun PKK terör örgütünün propagandasına dönüştürülmesi asla kabul edilemez" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada şunları kaydedildi:

"Teatra Jiyana Nü" özel tiyatro ekibi tarafından 13 Ekim 2020 tarihinde sergilenmesi planlanan "Beru: Klakson Borizan Birt" isimli tiyatro oyunu, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığımızca Kürtçe olduğu için yasaklanmamıştır.

Türkçe, Kürtçe veya hangi dilde olursa olsun, terör propagandası yapmak kanunlarımızda yasaktır ve bu tür girişimlere kesinlikle müsaade edilemez.

PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalarda;

Teatra Jiyana Nü (Yeni Yaşam Tiyatrosu) isimli tiyatro grubunun -sözde- Devlet ve Terör ilişkilerini irdeleyen “Beru; Klakson Borizan Birt” isimli tiyatronun var olan oyununun tüm kurgusu PKK Terör örgütünün ülkemize karşı yürüttüğü terör propagandasına dönüştürülmek suretiyle oluşturulduğu yönünde güvenlik güçlerimizin tespiti söz konusudur.

Bir tiyatro oyununun PKK terör örgütünün propagandasına dönüştürülmesi asla kabul edilemez.

Konuyla ilgili olarak soruşturmalar başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU