Ozan Korkut: Başkan olursam Fatih Terim'e daha fazla yetki vereceğim

Galatasaray'ın son seçimlerde başkanlık için adaylığını koyan ve önümüzdeki süreçte de sarı-kırmızılı kulübe başkan olmayı düşündüğünü ve bunun gerçekleşmesi durumunda Fatih Terim'e daha fazla yetki vermek istediğini söyledi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın başkanı Mustafa Cengiz'in "Bir an önce erken seçime gitmek istiyorum" sözleri gündemde yer almıştı.

Sarı-kırmızılı kulübün son seçimdeki başkan adaylarından Ozan Korkut, TRT Radyo 1'e konuk olduğu programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başkan olması durumunda Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile ilgili planlarından bahseden Korkut, şöyle konuştu:

Fatih Terim çok tecrübeli bir Galatasaraylı. Başkan olduğumda kendisine teknik direktörlüğün yanı sıra Galatasaray Sportif AŞ'de de yetki vermek istiyorum. Hocaya finansal durumu açıklamak lazım, bunda uzlaşmak lazım. Fatih Terim bizim için bir hocadan fazlasıdır.

"Paralı başkan değil güçlü başkan önemli" diyen Ozan Korkut, "Galatasaray’ın içinden gelen, doğru tespitleri yapan ve en iyi ekibe sahip olan başkan güçlü başkandır" değerlendirmesinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Seçimden önce söylenen 30 projeden birkaçı yapıldı"

Mevcut yönetimin göreve geldiğinden bu yana 130 milyon euroluk gelir elde ettiğini buna karşılık kulübün borcunun artırıldığını dile getiren Korkut, şu ifadeleri kullandı:

Mustafa Cengiz yönetimini başarılı bulmuyorum, yönetimi bu yüzden ibra etmedim. Genel kurulda 3 farklı madde söyledim. Galatasaray'ın ilkeleri ve hakları iyi temsil edildi mi? Bu manada bir başarısızlık var. Seçimden önce söylenen projelerin kaçı yapıldı? 30’a yakın projeden sadece birkaçı yapıldı. Gelir oluşturulmazsa transfer olmaz. Bize çizilen gelecek planı nedir? Bu maddeler yeterli olmadığı için ibra etmedim. Kimseyi yıpratmak için değil, yanlışları düzeltmek için söyledim.

Önceliğinin seçim değil mali genel kurul olduğunu kaydeden Korkut, şunları kaydetti:

Yönetim istediği zaman seçim kararı alabilir. Bu benim kontrolümde değil. Ama öncelikle mali genel kurulun yapılması lazım. Durum tespiti yapmak gerekiyor. Durumu net olarak anlayalım. Neler yapabileceğimizi görmemiz lazım. 

2018'de gerçekleştirilen Galatasaray Kulübü'nün olağan seçimli genel kurul toplantısında Mustafa Cengiz, Dursun Özbek, Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu başkanlık için yarışmıştı.

Sandıkların açılmasının ardından Mustafa Cengiz 2 bin 525 oyla yeniden başkan seçilmeyi garantilemişti. 

Seçimde Cengiz'in rakibi olan isimlerden Dursun Özbek bin 361, Ozan Korkut 659 ve Ali Fatinoğlu ise 207 oy almıştı.

 

Independent Türkçe, TRT Radyo1

DAHA FAZLA HABER OKU