Uçuş sırasında uçağın kapısını açmaya çalışan yolcu büyük paniğe neden oldu

Yolcular ve kabin ekibinin engel olduğu adam polis gelene dek uçakta bekletildi

30 yaşlarında olduğu düşünülen adam tuvaleti kullandıktan sonra uçağın acil çıkış kapısının kolunu çekmeye çalıştı / Fotoğraf: The Independent

Londra Gatwick Havaalanı'ndan İtalya’nın Toskana bölgesine gitmekte olan uçaktaki yolculardan birinin kabin kapısını açmaya çalışması paniğe neden oldu.

30 yaşlarında olduğu düşünülen adam tuvaleti kullandıktan sonra uçağın acil çıkış kapısının kolunu çekmeye çalıştı. Yaşanan paniğin ardından yolcular ve mürettebat genç adamı kontrol altına aldı.

The Sun gazetesine konuşan yolculardan Richard Conyard olayı şöyle anlattı:

 “Mürettebattan biri bağırarak durmasını söyledi. Diğer yolcular da bağırmaya ve ağlamaya başladı. Herkes çok korktu. 

Adamın iniş gerçekleşene dek kapının önünde bekletildiğini söyleyen Conyard, "Biz de polis gelene kadar koltuklarımızdan kalkamadık" dedi. 

Olayda adı geçen havayolu şirketi EasyJet, The Independent’a yaptığı açıklamada, "Kabin basıncı sebebiyle kapının açılması mümkün olmasa da mürettebat olaya hızlıca müdahale ederek uçak inene kadar yolcunun oturmasını sağladı" ifadelerini kullandı. 

Havayolu şirketi ayrıca kabin ekibinin her durumu değerlendirmek üzere ve uçuşun ve yolcuların güvenliğinin sağlanması için hızlıca hareket etmek amacıyla eğitildiğini belirtti. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU