Galatasaray Kulübü, Fatih Terim'in heykelini dikecek

Galatasaray Kulübü, teknik direktör Fatih Terim'in heykelini dikmek için çalışmalara başladı. Ayrıca Galatasaray Müzesi'nin içerisinde Terim için bir köşe ayrılacak

Fatih Terim / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray Kulübü, teknik direktör Fatih Terim için büyük bir jest yapmaya hazırlanıyor.

Milliyet'te yer alan habere göre sarı-kırmızılı kulübün yönetimi, Türk Telekom Stadı’nda birkaç yıl önce açılan Galatasaray Müzesi’ndeki "Fatih Terim yanlışı"nı düzeltmek içim adım atıyor.

Müzenin açılışında sadece bir fotoğraf karesiyle tanıtılan, ikinci fotoğrafı ise UEFA Kupası'nda bulunan Terim için artık bir köşe ayrılacak.

Metin Oktay, Turgay Şeren, Jupp Derwall, Brian Birch gibi isimler balmumu heykellerle müzede yer alırken, Fatih Terim’in ise "yaşadığı için" heykelinin dikilmediği belirtiliyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Galatasaray’ın başında 2000 yılında UEFA Kupası şampiyonluğunu gören tecrübeli teknik adam; 8 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası, 3 TSYD Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 TFF Süper Kupası kazandı. Ancak bu kadar başarıya rağmen Galatasaray Müzesi’nde efsane teknik adama yeterince yer ayrılmamıştı.

Mustafa Cengiz: Terim, müzede iyi temsil edilmeli

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz de bu durumdan rahatsızlığını dile getirmiş ve geçen yıl yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

Fatih hoca, müzede iyi temsil edilmeli. Ben onun da heykelinin olmasını dilerdim. Ama olmadı. Biz çalışacağız. Müzemizin alanı yeterli değil. Biz müzede bir heykelinin olmasını istiyoruz.

Bunun sonrasında Terim’in müzedeki yerinin daha büyütülmesi ve deneyimli teknik adamın heykeliyle ilgili bir çalışma başlatılması kararı alındığı bildirildi.

Galatasaray yönetiminin bu kararında, son dönemde yaşananların etkili olduğu aktarıldı.

 

Independent Türkçe, Milliyet

DAHA FAZLA HABER OKU